Első helyen említik meg Magyarországot
Amire a külföldiek szerint büszkék lehetünk
A Spiegel nevű újság kiemelt helyen foglalkozott a magyar helyekkel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy arról az MTI is beszámolt, a Spiegel nevű német újság online verziója első helyen említette meg Budapest fürdőit, és hívta fel rájuk olvasóinak figyelmét abban az összeállításában, melyet Európa legjobb fürdőiről készített.

A Gellért épülete
A Gellért belülről
A Rudas medencéje
A híres Széchenyi fürdő

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleményt is kiadott minderről, mely tartalmazza, hogy a Spiegel Online a szecessziós stílusban épült Gellért fürdőt emelte ki elsőként, megemlítve különleges, nyitható tetőszerkezetét, továbbá szerepel az összeállításban a Széchenyi és a Rudas fürdő is, többek között sokszínűségüknek és színes programjaiknak köszönhetően.

A közleményben szereplő adatok szerint a Spiegel Online évi 141 millió látogatót és 809 millió oldallehívást számlál, így a figyelemfelhívás valószínűleg számos leendő turistához jutott el, ezzel is növelve a Budapest iránti érdeklődést.

Egyre kedveltebbek a magyar fürdők

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Magyar Turizmus Zrt.-nek is partnere, így tanulmányútjaik programjába gyakran beépítik a fürdők meglátogatását és szolgáltatásaik kipróbálását is.

Az ezek nyomán születő megjelenéseknek is köszönhető, hogy a külföldi turisták száma évről évre emelkedik ezekben a fürdőkben: az adatok szerint csak tavaly 5%-kal nőtt a fürdők vendégforgalma, a Széchenyi 6,6, a Gellért 7,7, a Rudas fürdő pedig 5,8%-kal fogadott több vendéget.

A közleményben kiemelték továbbá, hogy a Spiegelben való megjelenés kiemelkedő jelentőségű, ugyanis a magazin olvasóközönsége kiváló célcsoport: az olvasók 66%-a 22-49 év közötti, 55%-a felsőfokú végzettségű, 33%-a vezető beosztású, és 39%-a havi nettó 2000 eurónál többet keres.

Még egy kuriózum Budapesten

Budapest nemcsak fürdőiről, más történelmi nevezetességeiről is híres. Ezek közé tartozik a titokzatos Sziklakórház is: nézd meg videón!

Történelmi fürdők Budapesten

Budapest mindig is híres volt történelmi fürdőiről: a legszebbnek sokan máig a szecessziós Gellért fürdőt tartják, de legalább ennyire közkedvelt a már a középkorban is működő, majd a török hódoltság ideje alatt átépített Rudas, valamint a 19. században épült Széchenyi fürdő.

De a történelmi fürdők közé tartozik a Szent Lukács fürdő is, nem utolsósorban pedig a szintén a törökökhöz köthető Király, Rác és Császár fürdő.

Kép: hu.wikipedia.org, Neef - 2, Uzo19, Jmabel, VT.

Neked melyik a kedvenc fürdőd?

Ezt is szeretjük