Ők azok, akik lejáratják Magyarországot?
Egy külföldi turista lesújtó véleménye
Van, akinek a szép Budapest igazi csalódás.

parlament
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tripadvisor.com nevű honlap célja, hogy segítséget nyújtson az utazóknak azáltal, hogy értékeléseket és véleményeket gyűjt a világ minden tájáról, elsősorban szálláshelyekkel és éttermekkel, turisztikai programokkal és látnivalókkal kapcsolatban.

Bár vannak hibái, a főváros csodaszép tud lenni

Mindemellett az oldal az egyes városokról, turisztikai desztinációkról is tartalmaz véleményeket, összefoglalókat, így Budapestről is számos első kézből származó információt kaphatnak azok, akik azt tervezik, hogy ide utaznak. A vélemények egy része igen pozitív, kiemelik például a főváros történelmi látnivalóit, szép fekvését és a sok fürdőt, mindemellett azonban lesújtó vélemények is szép számmal akadnak.

Az egyik leginkább negatív vélemény már fejlécében kiemeli, hogy írójának a budapesti utazás a legrosszabb városlátogatást jelentette, és felhívja a figyelmet, hogy mindenképp olvassa el az, aki a közeljövőben ide tervez utazást. Bár negatív tapasztalatok bármely utazót érhetnek a világ akármelyik pontján, és sok mindenben nem is értünk egyet a vélemény írójával, megfontolandó tényező jócskán akad írásában. 

Ilyenek a magyar taxisok?

Az igencsak negatív vélemény kifejtője 2009 márciusában töltött el néhány napot Budapesten barátnőjével. Bár romantikus hétvégére számítottak, meglehetősen negatív tapasztalatokkal tértek haza.

Az író a negatívumok között elsőként említi meg a taxisokat, akik közül találkoztak segítőkésszel és udvariatlannal is, az árat azonban csaknem mindig borsosnak tartották.

Egy 20 perces útért kértek tőlük 3600 forintot is, egy 15 percesért pedig 11 600-at. Itt tartózkodásuk alatt olyat is hallottak, hogy egy taxitársaság a maffiának dolgozik, pozitívumként emelték azonban ki a City Taxit, akikre soha nem kellett öt percnél többet várniuk, és 2000 forintnál sosem kellett többet fizetniük.

Lehúzás, zsebesek, kommunista hangulat

A vélemény írója kifogásolta a városnéző túra minőségét is - nem tetszett neki a túravezetés, valamint a busz sem olyan volt, mint ígérték -, a Terror Háza múzeumban pedig azt, hogy nem lehetett mindenhol fényképezni, illetve, hogy nem voltak angol nyelvű feliratok, csak a prospektusban, amiről úgy vélte, sokáig tartott volna elolvasni.

Egy különleges hely Budapesten

A Sziklakórház igazi történelmi csemege, melyet a külföldiek is előszeretettel keresnek fel. Nézd meg videón!

Bár elismeri, hogy maga a város gyönyörű, annak felfedezését nem tartja túl kellemesnek: a Váci utcát és a belvárost leszámítva nem érezték magukat biztonságban, féltek a zsebesektől, a boltokat pedig igen drágának tartották. Az író megemlíti a város kommunista hangulatát, a barátságtalan rendőröket, valamint azt, hogy senki nem volt túl segítőkész velük. Bárba is csak egyszer tudtak elmenni, mivel figyelmeztették őket: ha a vendéglátósok megtudják, hogy pénzük van, le akarják majd húzni őket. Összegezve, semmilyen körülmények között, senkinek nem ajánlják Budapestet. Az eredeti összefoglalót itt olvashatod.

Budapestnek előbbiek ellenére is számos pozitívuma van: te mit szeretsz benne leginkább?

Ezt is szeretjük