Így néz ki a világ legdrágább sajtszelete: elképesztő összegért vették meg
Hihetetlen, hogy mennyit kérnek el ezért a sajtért.
Egy Spanyolország északi részén lévő, az Asztúria autonóm közösséghez tartozó sajtgyár brutális összegért adta el az általuk készített sajtot, olyannyira, hogy kapásból el is nyerte a világ legdrágább sajtszelete címet.
A rekorder tejterméket házilag készítették el, és egy helyi versenyen meg is választották a legjobb cabrales sajtjának, ezzel 14 versenytársát pipálta le.
A világ legdrágább sajtja
Minden év augusztus utolsó hetében a Las Arenas de Cabrales települése versenyt rendez, ahol a legjobb cabrales sajtdarabokat bocsátják licit alá. Idén az El Llagar de Colloto nevű spanyol étterem egészen elképesztő összeget fizetett egyetlen darabka sajtért, méghozzá 30 ezer eurót, ami átszámítva több mint 11 millió magyar forintnak felel meg.
Ez a sajt tehén- és kecsketej keverékéből készült, és hónapokon át érlelték a Los Picos de Europa-hegység egyik barlangjában. A Poo de Cabrales-i Los Puertos gyár tudta, hogy „van egy jó sajtjuk”, de maguk sem hitték volna, hogy a 2,2 kilós sajttömbbért rekordösszeget fog kifizetni ez az étterem.
Ez a sajtféle egyébként mindig kézzel készül, legtöbbször nyers tehéntejből, de gyakran juh- és kecsketejet is hozzákevernek, és több hónapon át érlelik a Los Picos de Europa-hegység barlangjaiban, 1500 méterrel a tengerszint felett.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A párás levegő hatására penészgombák alakulnak ki a felszínén, ettől keletkeznek rajta kékeszöld csíkok. Nagyon népszerű ez a sajtféle, tavaly több mint 66 ezer kilót adtak el belőle csak az Európai Unióban.
Ez is érdekes: se szósz, se hús, csak sajt van a bucik között
Újfajta sajtburgerrel rukkolt elő a Magyarországon is elterjedt gyorsétteremlánc, csak sajtból áll ez a szendvics.
Se szósz, se hús, csak sajt van a bucik között: ilyen furcsa a népszerű gyorsétteremlánc új sajtburgere
Újfajta sajtburgerrel rukkolt elő a Magyarországon is elterjedt gyorsétteremlánc, csak sajtból áll ez a szendvics.
Elolvasom(Cikken belüli kép forrása: Asturnut / Wikimedia CC BY-SA 3.0, borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary.)