Biztonságos idén nyaralni menni? Kiderült, mit gondolnak a magyarok
Hetek óta nő az utazási hajlandóság egy friss felmérés szerint.

utazas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jelentősen visszavetette a járvány az idegenforgalmat, de az elmúlt hetekben már nőtt az utazási hajlandóság - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

A karanténkötelesség eltörlése, a bezártsággal töltött hónapok és a jó idő egyaránt emelte a kedvet - indokolták az élénkülést. Hozzátették, hogy a felmérések szerint a magyarok 40%-a szerint nincs ok félelemre a járvány utáni turisztikai utazásokkal kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban a közösségi média vizsgálata alapján Erdély, Jesolo, Bibione, Ciprus, Horvátország, belföldön pedig főképp Révfülöp, Sátoraljaújhely, Szeged és Sóstógyógyfürdő iránt érdeklődnek az emberek, de sokan szeretnék felkeresni a magyar várakat és a kéktúra útvonalát - írta az MTÜ.

A közreadott elemzésből kiderül az is, hogy tavalyhoz képest 11%-kal népszerűbbek az egynapos kirándulások, főképp az aktív szabadidős tevékenységek és a városlátogatások. Leginkább a Budapesttől alig 60 kilométerre fekvő Katalinpuszta, a Balaton-felvidék, a Parádsasváron található Károlyi-kastély és az ausztriai Kittenberger Élménykert jelent meg kedvelt célpontként a kirándulóhelyek között.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A több napra utazók leginkább a wellnesshétvégéket keresik, az egy hétre tervezők pedig inkább más országokba mennének. Külhoni úti cél esetén ugyanakkor sokan félnek attól, hogy ott rekednek - tették hozzá. Az elemzést az MTÜ megbízásából a Lounge Group végezte a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével.

Fotók: Getty Images

Hol van a legnagyobb esélye, hogy elkapd a koronavírust?

A koronavírus-járvány a veszélyhelyzet végének kihirdetésével nem szűnt meg. A különböző helyszíneken ugyanakkor - részben azok adottságai, részben a szabályok miatt - eltérő eséllyel fertőződik meg az ember.

Ezt is szeretjük