Becsajozott a volt pasid? 3 tipp, hogy jól gyere ki az új helyzetből
Nem jelenti az életed végét, ha becsajozik az exed. Tudd meg, hogyan teheted túl magad rajta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sosem könnyű túltenni magad egy szakításon, és hiába vagy tisztában azzal, hogy az exednek előbb-utóbb új barátnője lesz, mégis hideg zuhanyként érhet a dolog, amikor ez végül tényleg bekövetkezik.

Elmondjuk, mit tehetsz, hogy megkönnyítsd a saját dolgod, és ne menjen a te napjaid rovására az új helyzet, amiről nem tehetsz.

Struccpolitika

Bár vannak esetek, amikor nem jó, ha homokba dugod a fejed, a struccpolitika beválhat a volt barátod új kapcsolatának esetében.

Nem arra gondolunk, hogy tégy úgy, mintha minden rendben lenne köztetek, és még csak el sem hagyott volna - ez sem egészséges, sem normális nem lenne.

A struccpolitika ebben az esetben az ex teljes ignorálására értendő: egyszerűen próbálj meg nem tudomást venni róla, barátnőstül-mindenestül. Ne nézegesd a közösségi oldalakon a képeiket: iratkozz le mindkettőjükről, ha a lány is ismerősöd. Tartsd magad távol tőlük: próbáld meg elkerülni a személyes találkozás lehetőségét, és ne beszélgess a barátaiddal se a dologról.

Persze azért egyszer nézd meg magadnak alaposan az új leányzót, de csak azért, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak, és könnyebben le tudd zárni magadban a dolgot. Még véletlenül se hasonlítgasd magad hozzá!

Sírás

Bármilyen furcsán is hangzik, a sírás szinte elengedhetetlen eleme a feldolgozási folyamatnak. Ha egyszer alaposan kiadod magadból azt, ami a szívedet nyomja, könnyebben túllépsz majd a fájdalmas helyzeten. Ha úgy esik jól, szólj a barátnődnek, szülőnek vagy testvérnek - bárkinek, akiben megbízol -, és neki add ki magadból a dühödet. Ha azonban inkább egyedül szeretsz lelkizni, zárkózz be a szobádba egy adag zsebkendővel. Valószínűleg nem lesz könnyű, de ahogy elapadnak a könnyeid, úgy gördülhet le lassan a kő a szívedről, és elkezdődhet a feldolgozás időszaka.

Tekints előre!

Ne csak azt az oldalát nézd a dolognak, hogy a pasi máris elfelejtett téged, és továbblépett. Közelítsd meg abból az irányból az új helyzetet, hogy az élet nem állt meg a szakításotokkal, és ha neki ilyen könnyen sikerült túllépni a kapcsolatotokon, te miért rágnád magad hosszú hónapokig a dolgon?

Tisztázd magadban, hogy lehet, hogy nem teljesen olyan volt a srác, amilyennek látni szeretted volna, és ne csak a jóra emlékezz! Ha már a negatív dolgok is eszedbe jutnak, jó úton haladsz a feledés irányába. Ha neki sikerült, neked is sikerül majd egy olyan embert találni, akivel talán jobban összeilletek.

Ezt is szeretjük