Meddig kell sírni az ex után? Ekkor kezdhetsz új kapcsolatba
Az, hogy újra egyedülálló vagy, még nem jelenti azt, hogy készen is állsz egy új kapcsolatra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy érezheted egy fájdalmas szakítás után, hogy minél hamarabb szükséged van valaki másra, aki elfeledteti veled a rossz élményeket, és visszaadja azt a szeretetet, amitől most elestél egy időre.

Azonban egyáltalán nem kifizetődő ilyen indíttatással belemenni egy kapcsolatba, mert mindkettőtöknek csak további sérüléseket okozol. Hiába gondolod úgy, hogy már továbbléptél, ha magadba nézel, rá fogsz jönni, hogy ez nem így van. Elmondjuk, honnan tudhatod, hogy már készen állsz egy új kapcsolatra.

Idő

Még egy rövid kapcsolat elgyászolásának is meg kell adni azt az időt. Nem a románc hosszától függ az érzések mélysége, illetve a megbántottság, a hiányérzet foka. Az egyedüllét első hónapjában szinte biztos, hogy még nem vagy olyan állapotban, hogy belemenj egy új kapcsolatba.

Hagyj magadnak egy kis levegőt, egy ideig koncentrálj másra a fiúk helyett. Persze egy két hónapos kapcsolat vége nyilván nem annyi ideig fáj, mint egy kétévesé, és egyes vélekedések szerint feleannyi idő kell a felejtéshez, mint amilyen hosszan együtt voltatok.

Ha már eltelt néhány hónap, elkezdhetsz újra nyitni a szerelem felé, de természetesen az idő múlása önmagában még nem elég a felkészüléshez.

Lezárás

Ahhoz, hogy maradéktalanul el tudd engedni az előző szerelmet, muszáj rendbe tenned magadban az érzéseidet. Fontos, hogy akármekkora szenvedés is, a szakítás minden fájdalmát megéld, mert ha elnyomod magadban, azzal csak kitolod a gyógyulás időtartamát, és maradandó lelki károsodást okozol.

Az elválás utáni időszakot szenteld a gondolkodásnak és az önismeretnek. Még a rossz dolgok is jók valamire, hiszen megerősítenek, és sok mindent megtanítanak rólad saját magadnak. Ha már tiszta, higgadt fejjel tudsz gondolni az eseményekre, és olyan összefüggéseket látsz át, amiket az első sokk után nem fedeztél fel, jó úton haladsz a lezárás felé. 

Amikor már kisírtad magad, és úgy érzed, elengedted az előző kapcsolatot és a szakítást is, már megteheted az első lépéseket az új pár kiválasztása felé - ha ekkor észreveszed, hogy már nem a volt barátodat keresed a fiúkban, készen állsz.

Érzelmi gyógyulás

Egy szakítás mindenképpen sebeket ejt, akkor is, ha te mondtad ki a végső szót, és akkor is, ha veled szakítottak. Valószínűleg kevésbé bízol magadban és másokban is egy ilyen élmény után, de a gyógyulás időszaka alatt tudatosan vissza kell építened a másokba és önmagadba vetett hitedet. A lényeg, hogy rájöjj, hogy nem veled van a baj, és a fiúk nem mind azzal a szándékkal közelednek feléd, hogy átejtsenek.

Ezektől a sérülésektől nehéz szabadulni, de nem lehetetlen. Amikor már képes vagy újra magabiztosan emberek közé menni, elhinni, hogy ugyanolyan értékes vagy, mint a szakítás előtt, és mások tetteiben sem csak a rossz szándékot keresed, elérted a kívánt állapotot.

Ezt is szeretjük