Télies időjárás: itt lesz hó és erős szél az országban

Még nincs vége a hideg időjárásnak.

GettyImages-1142883846
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nem érkezik újabb front Magyarország térségébe, a lehűlés folytatódni fog. Az ország egyes területein havazásra is lehet számítani.

A keleti és délkeleti tájakon erős széllökések is várhatók, az ég túlnyomóan felhős lesz.

Télies idő hétfőn

Hétfőn túlnyomóan felhős lesz az ég, az északi, majd délután a középső tájakon vékonyodhat el a felhőzet. Kisebb havazás, havas eső, hószállingózás délen és keleten alakulhat ki, legtovább északkeleten valószínű csapadék, írja az Időkép.

Napközben néhol a dunántúli és a középső tájakon eső, havas eső fordulhat elő. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten pedig erős lesz az északi szél. Hajnalban mínusz 6, 0, napközben 1-6 fokot mérhetünk, teszik hozzá.

GettyImages-1448692137
Fotó: Rattanakun Thongbun / EyeEm / Getty Images Hungary

A keleti, északkeleti határ közeli területeken késő délutánig előfordulhat hószállingózás, havazás, amelyből átmeneti vékony lepelnyi olvadozó hóréteg kialakulhat. Az északi szelet a nap első felében a Bodrogközben egy-egy 70 km/h körüli széllökés kísérheti, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az erős lehűlés és a hideg levegő további beáramlása miatt az érzékenyek hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak, és náluk fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét alakulhatnak ki. A szeles idő fokozhatja a fejfájásos panaszokat, alvászavarokat, nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat.

A behavazott vagy esővel és havasesővel áztatott utak csúszósak, hókásásak és latyakosak lehetnek. 

Észrevett egy üveget a homokban, felvette, és alig hitte el, amit talált benne: abban a pillanatban rekorder vált belőle

Egy régi üveg teljesen megváltoztatta a nő és családja életét, a felfedezésükkel új Guinness-rekord született.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük