Könnyű szőrtelenítés otthon: így érheted el a legjobb eredményt
Ha nem akarsz kozmetikusra költeni, te magad is könnyedén elvégezheted a szőrtelenítést.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Már jócskán vége van a tél kényelmének, amikor nem volt muszáj megszabadulni a szőrtől a hónaljon és a lábon.

Nyáron a rövid ruhák miatt mindig szem előtt vannak a kritikus részek, így szőrteleníteni is gyakrabban kell. Elmondjuk, hogyan csináld otthon.

Borotva

A legegyszerűbb, leggyorsabb, viszont legkevésbé tartós módszer a borotválás. Bár szép munkát végezhetsz, ha ezt választod, átlagosan kétnaponta ismételned kell majd a műveletet. Egyik előnye, hogy fájdalommentes, valamint kisebb az esély a szőr befelé növekedésére és a bőr kipattogására, mint más módszereknél, hátránya viszont, hogy rendszeres használat esetén nagyon megerősödnek a szálak, és gyorsabban is nőnek majd.

A borotválást nagyon nehéz elrontani, de azért óvatosan kell bánnod a pengével, nehogy megvágd magad. Olyan borotvát válassz, amit csak te használsz, és mindig alaposan öblítsd ki a használat előtt és után is, valamint közben is többször.  

Langyos vízzel öblítsd le a szőrteleníteni kívánt területet, majd kenj rá bőségesen tusfürdőt, szappant vagy borotvahabot - minél jobban habzik, annál könnyebb a dolog, és annál kisebb irritációnak teszed ki a bőrt. A szőr növekedési irányával ellentétesen húzd a pengét, és egyáltalán ne nyomd rá a bőrre, mert felsértheted. Ha végeztél, alaposan mosd le a területet, és használj borotválás utáni krémet.

Epilátor

Kissé hosszadalmas és fájdalmasabb művelet az epilálás, mint a borotválás, viszont a szőr jóval tovább nem nő vissza, és egy idő után el is gyengül. A művelet csak az első néhány alkalommal kellemetlen, idővel azonban abszolút megszokható, és ha szerzel egy kis rutint, a szőrtelenítés időtartama is csökkenni fog.

Néhány ezer forintért már szuper epilátorokat lehet kapni, akár hónaljra, karra és hasra is, és csak egyszer kell megvenni: megfelelő tisztítás mellett hosszú évekig használhatod ugyanazt az eszközt.

Puha és selymes bőr

Tudd meg szakértőnktől, mik azok a dolgok, amiket megtehetsz a szőrtelen, selymes bőrért!

A módszer lényege itt is az, hogy a szőrszálak növekedési irányával ellentétesen helyezd az eszközt a lábadra, és lassan kezdd el felfelé húzni. Az epilátor egyenként kitépkedi a szálakat. Fontos, hogy se túl hosszú, se túl rövid ne legyen a szőr - így elkerülheted, hogy beletörjön a bőrbe, és a gép is könnyen elcsípi majd.

Ennél a módszernél már nagyobb esély van rá, hogy a szálak benőnek a bőr alá. Ezt úgy kerülheted el, ha minden fürdés után átdörzsölöd a lábad egy törülköző segítségével, a növekedési iránnyal ellentétesen. A benőtt szálakat szemöldökcsipesszel is eltávolíthatod.

Gyanta

A gyantázás gyors, tartós és egy idő után már fájdalommentes művelet, ezzel azonban csak akkor érdemes otthon próbálkozni, ha óvatos vagy, és alaposan tájékozódsz a témában. Hideg- és meleggyantát, esetleg cukorgyantát is választhatsz, és akár az egyik barátnőddel vagy anyukáddal, lánytestvéreddel összebeszélve segíthettek is a másiknak megszabadulni a felesleges szőrtől. 

Ezt is szeretjük