5 dolog, amit próbálj ki, ha sikeres szeretnél lenni - Még pénzbe sem kerülnek
A szakértők szerint minden a hozzáálláson múlik.

no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi szokás, ahogy a sikeres emberek közt sincs két egyforma személyiség. Egyvalami azonban mégis közös bennük: amire mások áthidalhatatlan problémaként tekintenek, ők kihívást látnak benne, amit idővel sikerre vihetnek.

Minek köszönhetik önbizalmukat? A vezetéstechnikával foglalkozó szakemberek többnyire két dolgot említenek: először is, nem félnek attól, hogy hibáznak, ha pedig mégis megtörténik, túllépnek rajta. Akárcsak a többi negatív eseményen, ami útjukat keresztezi. Ez pedig nem pénz, sokkal inkább hozzáállás kérdése. A legsikeresebb emberek az alábbiakra törekednek nap mint nap.

Megtervezik a napjukat

Könnyű elveszni a mindennapokban, ha nincs egy terved vagy egy kitűzött célod. A sikeres emberek ezért esténként rászánnak 10-15 percet, hogy listába szedjék másnapi teendőiket, majd ébredés után egyenként kipipálják őket. Persze az élet néha nem az ember elképzelése szerint alakul, mindenesetre egy terv megkönnyítheti a dolgod.

Olvasnak

Warren Buffet, az USA egyik legsikeresebb befektetője szentül hiszi, hogy nem feltétlenül a legokosabb vagy legszorgalmasabb emberek lesznek sikeresek. Szerinte a titok nyitja az olvasás. Buffett életpályája kezdetén naponta akár hatszáz oldalt elolvasott, de napjainkban is az ideje 80%-át ezzel tölti. Vagy ott van Elon Musk, aki naponta négy órát olvas, mert szerinte a tudás így működik. 

Törődnek az egészségükkel

Eszement ötletnek tűnik reggel hat előtt talpon lenni, és edzeni, ám a kutatások az ellenkezőjét igazolják: az amerikai Eastern Ontario Research Institute tanulmánya alapján fizikailag és szellemileg is jobban érezték magukat azok, akik tíz héten keresztül hetente kétszer mozogtak. A legszebb az egészben, hogy mindehhez tíz perc is elég.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem hasonlítják magukat másokhoz

Vajon mennyien adják fel életük során álmaikat, csak azért, mert másokat szebbnek, jobbnak, ügyesebbnek, okosabbnak tartanak maguknál? A sikeres emberek tudják, hogy minden életút egyedi, az állandó méricskélés pedig csírájában elfojtja a motivációt. Egyszerű vagy, és megismételhetetlen. Ezt a mantrát érdemes naponta elismételni, sőt, akár cetlire írni, majd olyan helyre rakni, ahol biztosan szem előtt van.

Minden napra úgy tekintenek, mintha az lenne az utolsó

Az Élj a mának! kijelentés könnyelműnek tűnik, ugyanakkor más megközelítésből is lehet nézni: ha megtanulsz jelen lenni a pillanatban ahelyett, hogy minduntalan a múlton vagy a jövőn rágódsz, az álmaid máris közelebb kerülnek hozzád. A sikeres emberek az életre törékeny, tünékeny dologként tekintenek, és tudják, hogy az idejük véges, ezért az adott pillanatból kell kihozniuk a legtöbbet.

Nézd meg ezt is - Nyolc fájdalmas pillanat, ami neked is ismerős lesz

Az internetet meghódították a mémek, és, bár a legnépszerűbbek azóta is a cuki és vicces kutyás-macskás változatok, azért a paletta jóval szélesebb, na meg persze, nem kevésbé szórakoztató. Összegyűjtöttünk nyolc tipikus pillanatot bemutató mémet, ami biztosan mosolyt csal az arcodra!

Képek: Pixabay.

Ezt is szeretjük