Így készül a népszerű étel, sokaknak felfordult tőle a gyomra: videó jelent meg a gyártásáról

Kevesen tudták eddig, hogyan készül ez a népszerű étel, most megjelent róla egy videó - érdemes megnézni.

Rákízű halrúd készítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A boltban kapható rákízű halrudakat - vagy surimi rudakat - sokan kedvelik, de van egy olyan videó a neten, amiben a gyártása látszik, és egyeseket igencsak felkavart a látvány. 

Olyan technikával készül, ami szinte az összes embert meglepte, aki csak látta a felvételt, mintha csak Pandora titkos szelencéjét nyitották volna ki vele. 

Rákízű halrúd készítése

Maga a hús az legtöbbször az alaszkai tőkehal darálmányából készül, ehhez adnak hozzá különböző ízesítőanyagokat, olajat és tojásfehérjét, és ebből lesz végül egy sűrű, ragacsos anyag, amiből egy gép segítségével egyetlen hosszú csíkot állítanak elő. Ezt végül kinyújtják, több csíkra bontják, és addig "fonják" egymás körül a szálakat, míg rákhússzerű állagot nem kap.

Már ezt is szokás árulni akár surimiként, vagy bármilyen ételbe a rákhús helyettesítőjeként. A többit pedig a jellegzetes narancssárgás színű réteggel zárják le, mely olyan, mintha a homár vagy rák bőre lenne. 

Ezeket aztán megfelelő hosszúságúra vágják, és már kész is van a rákízű halrúd. Néhány nézőt kifejezetten felkavart a nem mindennapos procedúra, egyenesen azt kommentelték a videó alá, hogy soha többé nem fognak ilyet enni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Természetesen akadtak olyanok, akik eleve bizalmatlanok voltak a surimi rudakkal kapcsolatban, és nekik a videó után sem jött meg hozzá a kedvük. De olyanok is voltak, akik semmi problémát nem láttak a folyamatban, és ezután is ugyanúgy fel fogják használni ezt a terméket ráksalátába.

Olvass tovább: ezek a legfurcsább magyar ételek a külföldiek szerint

A külföldiek számára vannak olyan magyar ételek, amiket igen furcsának találnak, ezekből készült a lista.

A legfurcsább magyar ételek a külföldiek szerint: lista készült a különös hazai fogásokból

A külföldiek számára vannak olyan magyar ételek, amiket igen furcsának találnak, ezekből készült a lista.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük