Csak ebédelni szerettek volna egy jót, de nem azt kapták, amire számítottak - Te megennéd?

Ritkán látni ennyire furcsa és érthetetlen tálalásokat.

Furcsa éttermi tányérok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mára már a gasztronómia is olyan szintre fejlődött, hogy a profi séfek nem egyszerűen ételeket, hanem igazi műalkotásokat készítenek, amit gyakran nehéz szívvel esznek meg a vendégek, annyira szépek.

Az igazi luxuséttermekben nemcsak az ételek finom ízére, hanem a tálalásra is nagy hangsúlyt fektetnek, ám előfordulhat olyan eset, hogy átesnek a ló túloldalára, és a vendégek egyáltalán nem olyan élménnyel térnek haza, mint amilyet vártak.

Képeken a legfurcsább tálalások

Sokan nem értik a fine dining lényegét, ahol a fantasztikus és különleges ízélmény mellett a látványvilág is ugyanolyan fontos. A kis adagok is a sokkal esztétikusabb megjelenés miatt készülnek, és gyakran az ilyen jellegű éttermek egy egész menüsort ajánlanak, ahol bár kevés étel kerül az asztalra, de akár 7-8 fogást is felszolgálnak, így attól is jól lehet lakni. Az alábbi képeken viszont egészen furcsa irányzatot ragadtak meg a séfek, már ami a tálalást illeti.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

(Képek forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük