Mozgásba lendült az atomvonat és az atom-tengeralattjáró is - A katonai szakértőket aggasztja Putyin lépése
Az orosz elnök, Putyin részleges mozgósítást rendelhetett el a katonai szakértők szerint, elhagyta a bázist az atomvonat és az atom-tengeralattjáró is.

GettyImages-1368881348
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrég több híroldalon is megjelent, hogy az orosz atom-tengeralattjáró elhagyta a bázisát, majd utána nem sokkal arról is tudósítottak, hogy az orosz atomvonat is mozgásba lendült.

Ugyan a tengeralattjáró hollétéről jelenleg még nem szereztek tudomást, a vonat az ukrán-orosz front felé indult - jelent meg az Index oldalán

Orosz atom-tengeralattjáró és atomvonat

Egyre több jel mutat arra, hogy az orosz-ukrán háború nem fog véget érni a közeljövőben. A Putyin által elrendelet részleges mozgósítás miatt az elemzők szerint inkább a konfliktusok fokozódására lehet számítani. 

GettyImages-1243626817

A nukleáris fegyverek tárolása az orosz védelmi minisztérium 12. főcsoportfőnökségéhez tartozik, a katonai szakértők szerint egy magas fokú nukleáris készültség elrendelésének a jele lehet, hogy az orosz elnök őket is mozgósította.

A orosz elnök taktikázhat is azzal a lépésével, hogy útjának indította a rettegett vonatot, elképzelhető, hogy meg akarja felemlíteni nyugati erőket. A hírek szerint nem tudni, hogy ténylegesen bevetne-e atomfegyvereket Ukrajnában, mindenesetre a nukleáris tehervonat megjelenésével enyhén, de növekedett ennek az esélye. A fent lévő videón az látszik, ahogy különböző katonai járműveket szállítanak vele. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezenkívül már korábban elhagyta a kikötőjét a Belgorod nevű óriási atom-tengeralattjáró. Nem biztos, de van rá esély, hogy a fedélzetén Poseidon torpedódrónokat is szállítanak, amik képesek szökőárat okozni, ezzel lakhatatlanná tévé a vízpartközeli lakóövezeteket. 

A háború alakulását folyamatosan figyelemmel követik az elemzők. 

A csernobili atomerőművet 100 éven belül le kellene bontani

A csernobili atomerőmű védőhálói előbb-utóbb meg fogják adni magukat az idő vasfogának.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, a borítókép illusztráció)

Ezt is szeretjük