Ebben a krakkói boltban minden ingyen van: ukrán menekülteknek készítette több száz önkéntes
A Krakkóban lévő ruhaüzlet úgy néz ki, mint egy átlagos bolt, azonban másként működik: a legalapvetőbb felszerelés nélkül érkező menekültek megsegítése a célja.

ruhaüzlet krakkó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orosz-ukrán háború kezdete óta tömegek hagyják el Ukrajnát.  A BBC hétfőn beszámolt róla, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete már több mint 2,8 millióra becsüli a menekültek számát. 

A legtöbben Lengyelországba érkeznek, a március 13-i adatok szerint a lengyel határt átlépő menekültek száma meghaladja az 1,7 millió főt. A civilek itt is példátlan összefogásról tesznek tanúbizonyságot a bajbajutottak megsegítésében. Ennek egyik jele például, hogy Krakkóban egy használaton kívüli bevásárlóközpontban különös gondossággal ruhaboltot alakítottak ki, ahol, bár a megszólalásig hasonlít egy átlagos üzletre, a kényelmes tavaszi lábbelitől a kedves plüssmackóig minden ingyen van. 

Üzlet a menekültek megsegítésére

Alig több mint egy hét alatt hozta létre a több száz lelkes önkéntes a Krakkóban található egykori Plazaban az ukrán menekültek megsegítését célzó ruhaüzletet, ami a Szafa Dobra (Jó Gardrób) nevet viseli. 

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük