Ilyen a háború egy ukrán tinilány szemével: humorral próbálja átvészelni a nehéz időszakot
A fiatal lány jelenleg egy óvóhelyen él családjával, videóiban betekintést nyújt életük legnehezebb időszakába.

ukrán-tinilány-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt két hét mindenki számára nehéz időszak volt, hiszen az orosz-ukrán konfliktus fegyveres háborúba torkollott, és nemcsak katonák, hanem civilek is áldozatául estek a harcoknak. Az ukrán lakosság egy nagyobb része külföldre menekült az összecsapások elől, azonban sokan az országukban maradtak, és próbálják biztonságos helyen átvészelni a támadásokat.

Így tett egy fiatal ukrán lány is, aki Valerisssh néven posztol megrázó, mégis humorral fűszerezett videókat TikTok-oldalán. A lány édesanyjával, édesapjával és kutyájukkal jelenleg egy föld alatti óvóhelyen él az észak-ukrajnai Csernyihiv városában, ahol hatalmas pusztítást végeztek az oroszok.

Háború egy tinilány szemével

Valerish korábban az átlagos tinilányok életét élte, imádott fotózni, és gyakran utaztak családjával Ukrajnán belül, hogy felfedezzék a szebbél szebb látványosságokat. Február 24-én azonban sok emberhez hasonlóan neki is egy csapásra teljesen megváltozott az élete. Ekkor kezdődött az oroszok inváziója, a lánynak és családjának pedig a föld alá kellett rejtőzniük a támadások elől. Valerish videóiban azt mutatja be, helyiként hogyan élik meg a szörnyűségeket némi humorral és iróniával fűszerezve, ami sokat segít neki abban, hogy feldolgozza az eseményeket.

@valerisssh Living my best life 🥰🥰🥰 Thanks Russia! #ukraine #stopwar #russiastop ♬ Che La Luna - Louis Prima

Betekintést nyerhetünk abba, hogyan él a család a föld alatti óvóhelyen, milyen pusztításokat végeztek az oroszok a városukban, vagy éppen hogy miket főznek és esznek ezekben a nehéz időkben. A hétköznapok bemutatása mellett azonban gyakran megemlíti azt is, hogy az emberek imádkozzanak Ukrajnáért, az oroszok vessenek véget a háborúnak, vagy hogy a NATO zárja le Ukrajna felett a légteret.

@valerisssh

Shit happens

♬ Bound 2 Slowed n Reverb by Kanye - Jxy.Creations

A lány szavai és videói rengeteg emberhez eljutnak a világban a TikToknak hála, hiszen már közel 650 ezren követik a platformon, legnézettebb videóját pedig közel 37 millióan látták már. Valerish posztjai a nagy médiumokhoz is eljutottak már, a BBC és a CNN is interjúzott vele a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Ilyen volt Ukrajna a háború előtt: gyönyörű tájak és csodás épületek

Az ország lenyűgöző szépségű látnivalói közül sok teljesen megsemmisült a háború miatt.

(Képek forrása: valerisssh / TikTok)

Ezt is szeretjük