Ilyen volt Ukrajna a háború előtt: gyönyörű tájak és csodás épületek
Az ország lenyűgöző szépségű látnivalói közül sok teljesen megsemmisült a háború miatt.

ukrán-látnivalók1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több, mint egy hete folynak a harcok Ukrajnában, miután február 24-én, csütörtökön Oroszország csapatai inváziót indítottak az ország ellen. Bár keleti szomszédaink minden erejükkel azon vannak, hogy megvédjék hazájukat, Ukrajnában így is hatalmas mértékű pusztítást végeztek az ellenséges csapatok, ennek pedig nemcsak az emberek, hanem a gyönyörű épületek és tájak is megitták a levét.

A támadások miatt nemcsak a főváros, Kijev nevezetességei kerültek veszélybe, hanem az ország számos építészeti és természeti kincse is. Természetesen ilyen nehéz időkben nem ezek védelme számít az elsődleges szempontnak, mégis szomorú, hogy már csak képekről láthatjuk őket.

Képeken a háború előtti Ukrajna

Oroszország után Ukrajna Európa második legnagyobb területű országa, ezért nemcsak természeti értékekben, hanem kulturális örökségekben is gazdag állam. A történelme már az ókorig visszanyúlik, és bár sok nehéz időszakon van túl, 1991-ben a Szovjetuniótól való függetlenedése után jelentős fejlődésnek indult. Bár gazdasági szempontból Ukrajna Európa egyik legszegényebb országának számít, az elmúlt évtizedekben számos olyan kulturális kincset hoztak létre, amikre méltán büszkék lehettek - és amiket lehet, hogy már soha nem láthatnak újra.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük