Ilyen az élet most Ukrajnában: drámai képeken az orosz-ukrán konfliktus pillanatai
Az ukrán hatóságok fokozott figyelemre kérik a lakosságot.

orosz-ukrán-konfliktus2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Január óta egyre feszültebb a helyzet az orosz-ukrán határon, hiszen Putyin kikiáltotta a donyecki és a luhanszki terület függetlenségét, ez azonban sem Ukrajnának, sem a világ többi részének nem tetszett. Így nemcsak az oroszok, de a NATO is katonákat küldött a határszakaszra.

Február 24-én, csütörtök hajnalban Putyin parancsára Oroszország invázióba kezdett Ukrajna ellen, ami főként légitámadásokban nyilvánul meg, több városban is rakétákat dobtak le, és folyamatosan szólnak a szirénák.

Képeken az egyre fokozódó orosz-ukrán helyzet

A feszültség egyre csak fokozódik, ez pedig az ukrán lakosságra nézve is embert próbáló időszak. A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon, vagy menjenek óvóhelyekre, amiket a metrókban is kialakítottak. Bár a Kárpátalján még nem történtek támadások, ott is fokozott figyelemre kérik a lakosságot, azt javasolják, hogy mindenki kapcsolja be a televíziót vagy rádiót, hiszen ott tudnak a leggyorsabban értesülni a fejleményekről, a szirénák megszólalása után pedig kövessék az elhangzott utasításokat. A hírek szerint már halottak és sebesültek is vannak, az eddigi információk szerint eddig legfeljebb kilenc áldozat van, pontos számokat azonban még nem tudni.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük