Nők az ukrán háborús zónában, ördögűzés Etiópiában: 10 lenyűgöző fotó emberi történetekről

A tehetséges fotós több mint tíz éve járja a világot, hogy lencsevégre kapjon elgondolkodtató képeket emberi történetekről.

GettyImages-1368542095
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

David Tesinsky prágai származású fotós több mint tíz éve járja a világot, hogy különböző érdekes emberi történeteket, szubkultúrákat mutasson be. Alkotásainak fő célja, hogy lerombolja a sztereotípiákat, felnyissa az emberek szemét, és szembesítsen minél többeket a világban zajló problémákkal.

A vizuális történetmesélései közben Ukrajnában is járt a háborús övezetben, ahol a női harcosokat mutatta be, de a mexikói bandaproblémákról, az Etiópiában zajló ördögűzési rituáléról is kattintott képeket. 

Emberi történetek képekben

- A fotózás szerintem egy fegyver, ami megöli a sztereotípiákat, felnyitja a szemeket. Egy torta, ami örömet okoz, és amitől jól érzi magát az ember - állítja David Tesinsky. Fényképeit híres magazinokban is publikálták, a The Guardian, a VANITY FAIR és a La Repubblica is cikkezett róla. Dokumentumfotói bejárták a világot, számos díjat zsebelt be, és 2018 óta a Prágai Egyetemen tart fotóriporteri órákat. Képeit nyomatok formájában vagy albumként is be lehet szerezni, közösségi oldalain (Facebook, Instagram) egyre gyakrabban tűnnek fel olyanok, aki boldogan pózolnak egy-egy újabb, eredeti David Tesinsky-képpel. Nem csoda, hogy ennyien rajonganak munkásságáért, az általa bemutatott világok egészen lenyűgözőek. 

(Cikken belüli képek forrása: David Tesinsky / BoredPanda, tesinskyphoto.com, David Tesinsky / Facebook, tesinskydavid / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary, a képek felhasználást David Tesinsky engedélyezte)

Ezt is szeretjük