Egy utolsó búcsúcsók és ölelés: szívbemarkoló fotók a második világháború idejéről
A háború szétszakíthatja a családokat, és hosszú időre árnyat vethet a mindennapokra, de valaminek sosem árthat: az őszinte szerelemnek.

haboru cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A második világháború szörnyűségeit talán sosem heveri ki igazán a világ, elég csak arra gondolni, mi vár a sorok között az emberre, ha kézbe vesz egy erről szóló könyvet. Nem más, mint szenvedés, keserűség, fegyverkezés, kivégzés, lerombolt otthonok és síremlékek képei. 

A világ szerencsésebbik fele hálát adhatnak az égnek, amiért nem kell átélniük szeretteik elvesztését, és nem kell évekig rettegésben, kétségek közepette élni, vajon viszontlátják-e őket valaha. De hogy élték meg az elválást a szerelmespárok a világháború idején? 

Szívbemarkoló fotók a második világháború idejéről

Valahányszor felbukkan egy új fotósorozat a második világháború pillanatairól, helyére kerül a kirakós újabb darabja, és talán érthetőbbé válnak az emberi érzések. A búcsúzás és az elengedés sosem könnyű, akár kis időre, akár örökre szól. Bár a következő képeken a szerelmesek éppen egy utolsó ölelést vagy csókot váltanak, mielőtt elszakadnak, összességében a fotók hangulata pozitív. Mert azt sugallják, hogy a szerelem még a legnehezebb időkben is reményt nyújt. Akkor is, amikor minden más veszni látszik.

Ezt is szeretjük