Van, aki 11 kutyájával menekült Ukrajnából: nem hagyják hátra kis kedvenceiket sem
Sokan szeretett állataikkal menekültek Ukrajnából Magyarországra.

ukran menekult allatok cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mióta február 24-én kitört a háború Oroszország és Ukrajna között, sorra menekülnek az emberek az ukrán városokból. Magyarországra eddig már több mint kétszázezren érkeztek, csak tegnap közel négyezren, ma pedig 3730-an utaztak a budapesti pályaudvarokra az ostrom alatt álló országból.

A menekülők közül sokan imádott házi kedvenceik életét is mentik, nem mondanak le róluk, és nem hagyják őket hátra. 

Házi kedvenceikkel érkeztek Magyarországra

Magyarországra is jó néhányan utaztak főleg kutyáikkal és cicáikkal. Itthon is felkészülten várják a négylábúakat, több szervezet adományokkal segít, és civilek, önkéntesek is hozzájárulnak a helyzet megoldásához. Magyarország biztosítja, hogy az Ukrajnából érkezők magukkal hozhassák társállataikat akkor is, ha nem felelnek meg az érvényben lévő állategészségügyi előírásoknak. A kisállat-tulajdonosoknak határátlépéskor egy regisztrációs lapot kell kitölteni, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomon követhetőségét, valamint a későbbi intézkedés lehetőségét. A magyar állategészségügyi hatóság az állatok veszettség elleni oltásáról és mikrochipes jelöléséről is gondoskodik. 

A cicák és kutyák sokszor ijedten nézelődnek az emberek kezében vagy hordozóikban, de gazdijaik szeretete és gondoskodása képes valamennyire megnyugtatni őket még ebben a stresszes helyzetben is. Képeken mutatjuk, hogy érkeztek az országba az ukrajnai menekültek háziállataikkal az elmúlt napokban.

Képek: MTI.

Ezt is szeretjük