A menekült ukrán gyerekeket játéksarok várja a vasútállomáson: szívszorító fotók Berlinből
A befogadó országok mindent megtesznek azért, hogy megkönnyítsék a gyerekek számára a nehéz pillanatokat.

berlin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tízedik napja tart a háború Ukrajnában, miután Oroszország február 24-én inváziót indított az ország ellen Vlagyimir Putyin elnök parancsára. Napról napra rosszabb a helyzet, az emberek folyamatosan menekülnek a szomszédos államokba. A menekülők között sok a gyerek, a nő és az idős ember, hiszen a 18 és 60 év közötti férfiak nem léphetik át az ukrán határt.

Már egymillió menekültkérő lépett át Ukrajnából az Európai Unióba az orosz invázió kezdete óta: az ENSZ szerint a legtöbben Kelet-Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába és Észak-Romániába érkeznek. Németország határát az első napokban csak páran lépték át, ám a kezdeti csordogálás mára több ezer fős, folyamatos áramlássá nőtte ki magát.

Játéksarok várja a menekült ukrán gyerekeket

A berlini vasútállomás egyik emelete rögtönzött fogadóközponttá alakult, ahol az önkéntesek meleg ételt szolgálnak fel, ruhákat osztanak, valamint egy játéksarkot is felállítottak. Rengeteg plüssállat, színező várja a gyerekeket, a kisbabáknak pedig csörgőket és rágókákat gyűjtöttek a különböző segélyszervezetek. Mutatjuk a szívszorító képeket, amelyek a hétvégén készültek Berlinben.

Cover-fotó: Maja Hitij/Getty Images

Ezt is szeretjük