A menekült ukrán gyerekeket játéksarok várja a vasútállomáson: szívszorító fotók Berlinből

A befogadó országok mindent megtesznek azért, hogy megkönnyítsék a gyerekek számára a nehéz pillanatokat.

berlin-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tízedik napja tart a háború Ukrajnában, miután Oroszország február 24-én inváziót indított az ország ellen Vlagyimir Putyin elnök parancsára. Napról napra rosszabb a helyzet, az emberek folyamatosan menekülnek a szomszédos államokba. A menekülők között sok a gyerek, a nő és az idős ember, hiszen a 18 és 60 év közötti férfiak nem léphetik át az ukrán határt.

Már egymillió menekültkérő lépett át Ukrajnából az Európai Unióba az orosz invázió kezdete óta: az ENSZ szerint a legtöbben Kelet-Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába és Észak-Romániába érkeznek. Németország határát az első napokban csak páran lépték át, ám a kezdeti csordogálás mára több ezer fős, folyamatos áramlássá nőtte ki magát.

Játéksarok várja a menekült ukrán gyerekeket

A berlini vasútállomás egyik emelete rögtönzött fogadóközponttá alakult, ahol az önkéntesek meleg ételt szolgálnak fel, ruhákat osztanak, valamint egy játéksarkot is felállítottak. Rengeteg plüssállat, színező várja a gyerekeket, a kisbabáknak pedig csörgőket és rágókákat gyűjtöttek a különböző segélyszervezetek. Mutatjuk a szívszorító képeket, amelyek a hétvégén készültek Berlinben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Maja Hitij/Getty Images

Ezt is szeretjük