Rémült kis tekintetek, aggódó gazdik: így menekülnek háziállataikkal az emberek a háborús zónából

A háziállatok és a gazdik egymásra támaszkodnak a nehéz pillanatokban.

GettyImages-1376383451

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napról napra romlik a helyzet Ukrajnában, az ott dúló háború elől folyamatosan menekülnek az emberek nyugat felé, biztonságosabb részekre és a szomszédos államokba. Azok közül, akik az ostrom alatt álló országban maradtak, sokan föld alatti óvóhelyeken, pincékben, metrómegállókban húzzák meg magukat.

A menekülők között sok a gyerek, a nő és az idős ember, hiszen a 18 és 60 év közötti férfiak nem léphetnek ki Ukrajnából. Számos menedékkérő a háziállatával kel útra, hiszen ők is családtagok, így a biztonságukról is gondoskodni kell. A célországokban általában beengedik, és felkészülten várják a kis kedvenceket, ahogy Magyarországon is: több szervezet adományokkal segít, és civilek, önkéntesek is hozzájárulnak a helyzet megoldásához.

Házi kedvencekkel menekülnek az emberek

Egy állat számára hatalmas stresszt jelenthet a kialakult szituáció, hiszen ha a háború tényét nem is tudják felfogni, azt mindenképpen érzik, hogy valami nagyon nincs rendben. Hirtelen kiragadták őket a megszokott környezetükből, hosszú utazást, várakozást kell kiállniuk, és az emberek feszültségét is biztosan észreveszik. Ám a biztonságérzetükhöz nagyban hozzájárul, hogy szerető gazdájuk, akiben megbíznak, a közelben van. Képek.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük