A nap képe a menekült kislányt ölelő rendőr: csak pénteken négyezren érkeztek Budapestre vonattal
Csak pénteken 3936 menekült, köztük 1170 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

menekult kislany cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Február 24-én robbant ki a háború Oroszország és Ukrajna között, a helyzet pedig napról napra egyre rosszabb. Az ukrajnai városokban élők közül rengetegen elhagyták otthonukat, hogy mentsék az életüket, és biztonságban tudhassák magukat.

A Magyarországra érkezők száma már meghaladta a 200 ezret, és csak tegnap közel négyezer menekült utazott Budapestre vonattal.

A menekült kislányt ölelő rendőr

Az ukrajnai háború elől pénteken 3936 ember, köztük 1170 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon. A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkezőket. Facebook-oldalukra egy megható és egyben szívfacsaró fotót is posztoltak, amelyen egy rendőr ölel egy ijedt, menekült kislányt. A felvétel kétségkívül kiérdemelte a „Nap képe” címet, a kommentelők szerint pedig nem is kellenek hozzá szavak, hiszen a fotó önmagában mindent elmond. 

A NAP KÉPE 📸 Ölelés... ❤️💙

Közzétette: BRFK Információs Portál – 2022. március 11., péntek

A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 51 ember, köztük harminc gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Hétfőn azt is közölték, hogy a rendőrök a menekültek védelmében az ukrajnai háború elől menekülőknek szánt adományokkal üzletszerűen visszaélőket szűrik ki a budapesti pályaudvarokon felállított segélypontoknál. A BRFK határozottan visszautasítja azt a híresztelést, amely szerint a Nyugati pályaudvaron található segélyponton származás alapján igazoltatják az ott sorban állókat - írták. Hozzátették: a rendőrök részrehajlás nélkül nyújtanak segítséget az Ukrajnából érkező menekülteknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az adományokért jelentkezőktől olyan esetekben kérnek okmányokat a fővárosi pályaudvarokon, amikor felmerül, hogy valaki az adományozók jóhiszeműségével visszaélve, az igazán rászorulók elől sokadik alkalommal próbál elvinni nagy mennyiségű adományt. A rendőrök egyre gyakrabban találkoznak ugyanis olyan, bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkező emberekkel, akik a háború elől menekülők közé vegyülnek, és azok elől veszik el az adományokat, akiknek valójában szánták - közölték. Egyesek arra sem sajnálják a fáradságot, hogy Budapestről vidéki vasútállomásra utazzanak, és a fővárosba tartó vonatra felszállva újra és újra csomagokat vegyenek fel a segélyponton. A BRKF együttműködik a karitatív szervezetekkel, hogy megelőzzék a visszaéléseket.

Játszósarok várja a menekült ukrán gyerekeket

A berlini vasútállomás egyik emelete rögtönzött fogadóközponttá alakult, ahol az önkéntesek meleg ételt szolgálnak fel, ruhákat osztanak, valamint egy játéksarkot is felállítottak. Rengeteg plüssállat, színező várja a gyerekeket, a kisbabáknak pedig csörgőket és rágókákat gyűjtöttek a különböző segélyszervezetek. Mutatjuk a szívszorító képeket, amelyek a hétvégén készültek Berlinben.

Ezt is szeretjük