Ezzel töltik az emberek a napjuk egyharmadát: szomorú eredményt kaptak a kutatók
Globális felmérést végeztek a kutatók, amiből kiderült, hogy mivel töltik az emberek idejük egyharmadát.

GettyImages-1132115626
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ébren töltött ideje átlagosan harmadát mobilalkalmazások használatával tölti az ember - idézte a BBC hírportálja az App Annie elemzőcég friss jelentését.

2020-ban az Ofcom nevű brit szabályozó hatóság hasonló időarányt állapított meg, noha az a kutatás a tévénézést is felölelte - jelent meg az MTI oldalán.

Folyamatosan nő a mobilhasználat ideje

Az App Annie mobilalkalmazás-elemző cég jelentése szerint tavaly 230 milliárdszor töltöttek le applikációkat és 170 milliárd dollárt (53 ezer milliárd forint) költöttek használatukkal az emberek.

GettyImages-1231996604

A világon a legtöbbet letöltött applikáció tavaly a minivideós TikTok volt, amellyel a felhasználók 90 százalékkal több időt töltöttek, mint egy évvel korábban.

- Szinte minden kategóriában - eltöltött idő, letöltésszám és bevétel - rekordot döntött a mobiltelefon, a nagy képernyő eközben lassan haldoklik - mondta Theodore Krantz, a cég ügyvezetője.

Előrejelzésük szerint az idei év második felére a TikToknak több mint 1,5 milliárd felhasználója lesz. Az applikációkkal eltöltött idő átlagosan négy óra és 48 perc volt, ami 2019-hez képest 30 százalékos növekedés - olvasható a cég State of Mobile című jelentésében. Számításaik tíz ország, köztük India, Törökország, az Egyesült Államok, Japán, Mexikó, Szingapúr és Kanada piaci eredményein alapulnak.

A brazil, az indonéziai és a dél-koreai felhasználók naponta több mint öt órán át mobiloznak, ezen belül minden tíz percből hetet közösségi, fotó- vagy videóapplikáció használatával töltenek - mutatott rá a jelentés.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tavaly mintegy kétmillió új alkalmazás és játék indult el, a 100 millió dollárnál nagyobb bevételű appok száma 20 százalékkal nőtt az App Annie szerint. A világ legnépszerűbb videostreaming appja a YouTube, a második a Netflix lett. A mobiljátékok használata szintén nőtt, 116 milliárd dollárt költöttek rá a felhasználók.

A koronavírus-járvány is befolyásolta az eredményt

A trendek vizsgálata a világjárvány hatását is megmutatta: az emberek rengeteg időt, globálisan több mint 100 milliárd órát töltöttek webshopok mobilalkalmazásaival, a legnagyobb növekedést Szingapúrban, Indonéziában és Brazíliában mérték. Hatalmasat, a tavalyihoz képest 50 százalékot nőtt az étel- és italszállítók applikációival töltött idő is.

GettyImages-1322570547

Az egészség- és fitneszalkalmazások felhasználása is felívelt, amikor az emberek nem látogathatták az edzőtermeket és a csoportos órákat, de népszerűbbek lettek a meditációs appok is.

2018-hoz képest 95 százalékkal nőtt a társkereső mobilalkalmazások bevétele, 2021-ben meghaladta a négymilliárd dollárt.

10 tűpontos rajz napjaink valóságáról

A tehetséges művész leleplezte rajzaival a társadalom legégetőbb problémáit.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük