Nagyon ötletes, amit a férfi művelt a KRESZ-táblákkal: fontos üzenetet közvetítenek

A férfi KRESZ-táblákat használ arra, hogy társadalmilag fontos üzenetekre hívja fel a figyelmet.

Ötletes KRESZ-táblák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utcai művészet egyedi formája az alkotásnak, és nem ritkán ezzel maguk a művészek különböző, társadalmilag fontos témákat hoznak felszínre. Különbözik a hagyományos művészeti ágaktól, hiszen amellett, hogy az illegalitás-legalitás határán mozog, az utcán az alkotók a környezetet is beépítik remekműveikbe, sőt azok egészítik ki, ruházzák fel plusz jelentéssel.

A tehetséges férfi, Clet Abraham a Francia Képzőművészeti Akadémián tanult, mielőtt még Firenzébe költözött, eleinte antik bútorokat restaurált, és ácsmunkákat végzett. De a hírnevet számára az olasz városban végzett matricaművészete hozta, pontosabban az, ahogy a KRESZ-táblákra ragasztotta őket.

KRESZ-táblák újragondolva

A legtöbb újrakomponált jelzőtáblán mélyebb jelentéstartalommal bíró szimbólumok lapulnak, hiszen Clet Abraham gyakran reflektál az aktuális társadalmi problémákra, helyzetekre. Számára az útjelzők a hatalom állandó jelenlétének szimbólumát képviselik, és szerinte egy demokráciában lehetőséget kell arra is kapni, hogy megkérdőjelezzük az adott szabályokat, hogy javítani lehessen rajtuk. Ezzel nem mindenki ért egyet, egyesek szerint pusztán rongálja a köztulajdont, így bizonyos területeken csak ideiglenesen maradnak fenn munkái - a hatóság emberei egyszerűen eltávolítják a matricáit. Másutt akár évekig is meg lehet őket tekinteni. Mindenesetre ő nem a szabályok, hanem az igazságtalanság ellen lép fel művészetével, az égető témákra ötletes, KRESZ-táblára ragasztott matricáival is nagyszerűen rávilágít.

(Cikken belüli-, és ajánlóképek forrása: cletabraham / Instagram, a képek használatát Clet Abraham engedélyezte, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük