7 tűpontos rajz, ami görbe tükröt mutat a társadalomról: elgondolkodtató képek
A kőkemény valóságról készültek elgondolkodtató rajzok, amiket érdemes megnézni.

társadalomkritika nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alireza Pakdel, iráni illusztrátor munkái görbe tükröt tartanak a társadalom felé. Rajzainak témái egészen sokrétűek, a hierarchiákon és generációs szakadékon át egészen a környezetszennyezésig minden fontosabb aspektust megjelenít.

A kapitalizmusban rejtőző kizsákmányolást, a fogyasztói társadalom okozta problémákat mutatta be friss munkáin keresztül, amik sokakat elgondolkoztattak arról, merre is tart az emberiség valójában. 

A társadalom kritikája

A tehetséges művész már 1995 óta készít különböző karikatúrákat, népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy közel 80 ezer követője van Instagram-oldalán, és megannyi cikk jelent meg munkásságáról is. Ezenkívül több díjat is bezsebelt elgondolkoztató rajzaival. A járvány hatása is átitatja legújabb alkotásait, amikhez nem is fűznénk további kommentárt.

illusztráció 3

(Borítókép és cikken belüli képek forrása: alirezapakdel_artist / Instagram, Címlapi kocka ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Május 31-én van a Dohányzásmentes Világnap, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben megtartanak. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás egészségügyi kockázataira. Ezen a napon szeretnénk felhívni a figyelmet az életmódváltás fontosságára, és arra, hogy a váltásban minden megtett apró lépés számít!

Promóció

Ezt is szeretjük