A frászt hozta a járókelőkre a kukából kilógó felsőtest: nem véletlenül került oda
A művész újragondolta a mannequin kihívást, és tükröt tartott a társadalom elé. Zseniális fotók készültek.

probababak
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hol vannak már azok az idők, amikor a jeges vödrös kihívás bejárta a világot? Azóta már több őrület, például a kirakati baba kihívás is lecsengett, bár utóbbi, úgy tűnik, ismét reneszánszát éli.

Az ötlet amerikai netezők fejéből pattant ki, a felhasználók pedig egymás után posztoltak olyan videót, ahol a próbababákhoz hasonlóan, teljesen mozdulatlanul állnak anélkül, hogy pislognának és látványosan lélegeznének. Bár mára ez a kampány is véget ért, egy amerikai művész most újragondolta a kihívást, és megfordítva társadalomkritikává gyúrta.

Újra él a kirakati babás kihívás

Mark Jenkins profi élőszobor-menedzserként úgy gondolja, fantasztikus látni, ahogy az emberek meghökkennek, esetleg megijednek a sokszor teljesen képtelen, illúziószerű pózoktól, amelyekbe a kirakati babákat helyezi.

- Az emberek manapság nem látnak túl a telefonjuk képernyőjén, ezért valahogy el kellett érnem, hogy  jobban figyeljenek egymásra és az őket körülvevő világra - mesélte Jenkins a Bored Pandán. A fotók valóban elgondolkodtatóak, a művész reményei szerint pedig mindenkinek tanulsággal szolgálnak.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Ezt is szeretjük