Egyetlen csínnyel hatalmas kárt okozott ez a macska: a gazdája nem érti az esetet

Gazdája nem teljesen érti, hogyan okozhatott a macskája ekkora kárt.

Macska kárt okozott a szomszédban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kinti-benti vagy kifejezetten kerti macskatartók jól tudják, hogy a szőrős kis barátaink bizony természetükből fakadóan előszeretettel térképezik fel a környezetüket, nem törődve azzal sem, hogy mondjuk „birtokháborítást” követnek el. 

Ám az egyik cicagazdi nemrég felrobbantotta az internetet, amikor is tanácsot kért az emberektől egy különös, a macskája által elkövetett tett miatt, aminek következtében súlyos kártalanítási összeget kellene fizetnie. 

Macska kárt okozott a szomszédban

- Van egy macskám, akit már a környéken jól ismernek, hiszen mindig megtalálja a módját annak, hogy besurranjon mások lakásaiba. Már évek óta végzi ezt a ténykedését, nem tudnék mást tenni ellene, mint hogy a lakásomba bezárva tartom, de azt utálja. Azonban az egyik délután azon kaptam magam, hogy már 24 órája nem láttam őt, ami nagyon szokatlan tőle - kezdte a történetét a férfi a BoredPanda oldalán.

GettyImages-145122739
Fotó: phdinbs / Getty Images Hungary

- Kisétáltam az utcára, hogy megkeressem, és a kis komiszt megláttam a kettő házzal mellettem lakó szomszédom lakásában, az ablakban ült. Ezt a házat nemrég vásárolta meg egy pár, akik a renoválás idejére távol tartózkodtak. Csak futólag beszéltem velük, és említették, hogy vannak macskáik, úgyhogy arra gondoltam, hogy már felszerelhettek egy macskaajtót, amin keresztül besurranhatott az én cicám. 

- Nem értettem, miért maradt a házban, ezért ellenőriztem a macskaajtót, és kiderült, hogy ez az „okos” berendezés csak akkor nyílik ki, hogyha a megfelelő mikrochipet érzékeli. Valahogy mégis be tudott jutni, de ki már nem engedte őt ez az ajtó. Láttam a sáros tappancsnyomait a lengőajtón, így feltételezésem szerint megpróbált kijutni, de nem sikerült neki. 

- És itt néztem szembe egy igen súlyos problémával. Mivel a ház tulajdonosai valahol máshol éltek, ezért nem tudtam senkit sem megkérni arra, hogy engedjék őt ki. Általában minden héten látom őket, ahogy ellenőrzik a lakás állapotát, de nem tudhattam, hogy mikor fognak legközelebb érkezni, és a cicám már így is nagyjából 24 órája bent lehetett. Beszéltem más szomszédokkal is, de senki nem tudott hozzájuk kontaktot adni. Arra is gondoltam, hogy felveszem a kapcsolatot azzal az ügynökséggel, akik eladták nekik a lakást, ám ők szabadságon voltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A férfi ekkor még tanácsot kért az ügyben az internet népétől, hogy hogyan tudná kiszabadítani a fogásba esett macskáját, mivel betörni nem akart új szomszédjai lakásába. Amikor már 48 órán át bent volt a kis állat, víz és élelem nélkül, egy a ház renoválását végző mester engedte ki a beragadt macskát. Azonban a bent töltött idő során okozott néhány kárt a szomszéd tulajdonában. 

- Amikor a szomszédok meglátták, hogy mit művelt a házban a macskám, felszólítottak, hogy fizessek 1600 angol fontot, 800 fontot azért, hogy kicseréljék a szőnyeget, amire a cica odavizelt, és 400 fontot azért, hogy újralaminálják alatta a padlót. Felajánlottam nekik, hogy 100 fontot fizetek egy professzionális szőnyegtisztításért, de a feleség azzal érvelt, hogy az ő macskái érezni fogják az enyém vizeletét, és nem akarják ilyen stressznek kitenni őket. 

GettyImages-949362042
Fotó: w-ings / Getty Images Hungary

- Ezenkívül még 150 fontot kértek, hogy újrafesthessék azt a részt, ahol a macskám megpróbált kimászni és összesározta, mondtam nekik hogy letörlöm, de ezt a megoldást nem fogadták el. Majd 50 fontot kértek azért, hogy újrafesthessék az ablakokat, amin keresztül megetettem a macskámat rákrudakkal, és bedobtam neki jégkockákat, hogy ne szomjazzon. És még 200 fontot kértek azért, hogy egy új fürdőszobai ablakot vegyenek, mert azon keresztül egy sonkaszeletet csúsztattam be a macskának. 

Azt kérdezi, hogy csak szerinte túlzás-e ez az összeg, ami mindennel együtt 2000 fontra rúg, hiszen ő maga is meg tudná csinálni a javítások nagy részét. Te mit csinálnál a helyében? A válaszadók többsége azt javasolja, hogy felezzék meg a kért összeget, mások pedig, hogy vigye bíróságra az ügyet, mert túl sok anyagi kárt sorolnak fel a macskája rovására. 

Olvass tovább: ilyen egy átlagos hétköznap a macskáknál

Egy macskás gazdinak már szinte semmi nem furcsa, ezt pedig jól bizonyítják a fotók is.

Ilyen egy átlagos hétköznap a macskáknál: nagyon vicces képeket mutattak a gazdik

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük