Közeleg a nap, amikor sok fiatal jövője eldőlhet: idén is lesz Lányok Napja

Október 21-én rendezik meg a Lányok Napját a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

lanyok-napja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 21-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 10. alkalommal várják a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat.

A kezdeményezés célja, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás diákok tapasztalatot szerezzenek a jövő munkahelyeiről. A szervezők közleménye szerint ezen a napon számos vállalkozás, valamint egyetem, kutatóintézet fogadja a fiatal lányokat, hogy bepillantást nyerhessenek a műszaki és természettudományok gyakorlati alkalmazásaiba.

Az eseményen szó lesz egyebek mellett a nyelv és az informatika kapcsolatáról, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a sebkezelés piacvezető nagyvállalatának mindennapjaiba, és mesterséges intelligenciával generált zenét is hallgathatnak. A programok Budapesten, vidéken és online egyaránt elérhetőek lesznek. Az ingyenes eseményre a lanyoknapja.hu weboldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Fotók: Getty Images

5 rendkívüli nő

Ezek a nők hezitálás nélkül vették az akadályokat, töretlen hittel érték el a céljaikat, és ezzel együtt még másokat is segítettek a problémáikban. Követendő példák, példaértékű életek, egyedi szépségek tűnnek fel a képeken.

Ezt is szeretjük