Kijött a kormányrendelet a korlátozásokról - Mégsem zárnak be teljesen az éttermek

Mindenki életét nagyban fogják érinteni az új korlátozások.

DBZOL20200316077

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarország kormánya egyre szigorúbb intézkedéseket kénytelen hozni, hogy megakadályozzák a koronavírus további, gyors terjedését, hétfőn új korlátozásokat vezettek be, ami a teljes lakosság életét érinti.

Az operatív törzs és a kormány már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy az idős emberek, és a beteg, gyenge immunrendszerű személyek lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjanak otthonukon kívül, viszont a gyors terjedésre való tekintettel már mindenkit arra kérnek, hogy ha tudnak, feltétlenül maradjanak otthon, és csak a legszükségesebb esetben hagyják el a lakást.

Sajnos a szigorítások ellenére egyre csak emelkedik a diagnosztizált betegek száma, és ez így is lesz egy ideig, a koronavirus.gov.hu kedd reggeli adata szerint már 50 fertőzött van, és több százan vannak kórházi vagy otthoni karanténban.

Új korlátozások

A kormány egyre több korlátozó intézkedéssel próbálja megfékezni a koronavírus gyors terjedését és az egészségügyi rendszer összeomlását, korábban az iskolák bezárása mellett döntöttek, mutatjuk, milyen fontos, mindenkit érintő rendelkezéseket vezettek be hétfőn, melyek megjelentek már a Magyar Közlönyben is.

  • Magyarország lezárja a határait, külföldről csak magyar állampolgárok, vagy magyar állampolgárok szoros hozzátartozói léphetnek be az ország területére - minden külföldről hazatért ember kéthetes otthoni karanténra kötelezett.
  • Betiltanak minden rendezvényt, bezárnak a színházak, mozik, múzeumok.
  • Minden üzlet, kávézó, étterem csak délután háromig lehet nyitva, kivételt képeznek ez alól az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, dohányboltok és benzinkutak.
  • A vendéglátóhelyek három óra után is készíthetnek elvitelre vagy kiszállításra ételt.

A szabályokat megszegők 5-500 ezer forintos bírságra számíthatnak.

Kétségbeesett az ország

A kialakult helyzetre való tekintettel rengeteg munkahelyen rendeltek el otthoni távmunkát, de ahol ez nem megoldott, ott kényszerszabadságok, vagy leépítések kezdődtek vagy kezdőnek hamarosan. Az egész világ gazdaságát váratlanul és nagy mértékben érintette a járvány, sokan attól tartanak, hogy teljes anyagi csőd vár rájuk a munkahelyük megszűnése miatt.

Öröm az ürömben: sokan rendkívüli emberségről tettek tanúbizonyságot, a Szent László Kórházhoz kikerült egy transzparens az egészségügyi dolgozók kőkemény munkájának köszöneteként, az egyetemista diákok pedig sorra ajánlják fel segítségüket gyermekmegőrzésben vagy korrepetálásban azoknak a szülőknek, akik nem tudnak otthon maradni a gyerekükkel az iskolabezárás miatt.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Immunerősítő és segíti az emésztést: 10 étel, ami tele van cinkkel

Ezekben a nehéz időkben fontos, hogy minél jobban megerősítsd az immunrendszered.

(Borítókép forrása: MTI/Balogh Zoltán)

Ezt is szeretjük