Itt a friss fertőzöttségi térkép - Ezeket a megyéket érinti legjobban a járvány
A nemrég közzétett térképen jól látszik, hogy melyik területeken magasabb a fertőzöttek száma.

koronavírus-magyarország
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az adatok alapján továbbra is emelkedő tendenciát mutat Magyarországon a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, ahogy sajnos a haláleseteknél sem lehet még csökkenő értékeket látni.

A hivatalos tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu nemrég egy olyan térképet is közzétett, ahol nemcsak egyes megyék fertőzöttségi szintje látszik, hanem településekre lebontva lehet megvizsgálni, melyek azok a városok, ahol a legtöbb embernek lett pozitív a tesztje.

A nyugati országrész a leginkább fertőzött

Az Országos tisztifőorvos, Müller Cecília elmondta, hogy a magyar települések 88%-án azonosítottak már koronavírus-fertőzöttet, a nemrég közzétett, településekre lebontott térképen pedig az is jól látszik, hogy leginkább a nyugati országrészben található városok, községek és falvak fertőződtek meg. 

koronavírus-térkép
Fotó: koronavirus.gov.hu

A legsötétebb vörös színnel jelölt területeken azonosították eddig a legtöbb pozitív esetet, míg a zöld pontok azokat a településeket jelölik, amelyeken eddig még nem találtak egy koronavírusos beteget sem. A tisztifőorvos tájékoztatása alapján Budapest és Pest megye mellett Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megye a leginkább fertőzött terület. Utóbbi esetében a 46. héten 74%-kal emelkedett az azonosított fertőzöttek száma az előző heti adatokhoz képest, míg Somogyban stagnál ez az érték, Fejérben 32, Zalában 30%-kal kevesebb fertőzöttet mutattak ki.

Ez várhat ránk az év hátralevő részében

A kormány bejelentette, hogy ugyan a veszélyhelyzet érvényességét egészen február 8-ig meghosszabbították, a november elején bevezetett tilalom és korlátozások egyelőre december 11-ig lesznek érvényben. Már azt is lehet tudni, hogy jövő szerdán, vagyis november 24-én értékelik az eddigi tapasztalatokat, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azonban radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony idejére már lazítani lehessen a szigorításokon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A friss információkból az is kiderült, hogy az oltóanyagok közül már 7-8 vakcina is van, ami a harmadik tesztelési fázisban jár, uniós és részben európai szerekből eddig 12 millió adagot kötött le a kormány. A miniszter hozzátette, hogy amint megérkeznek az első vakcinák, Magyarországon ingyenes és önkéntes módon lehet majd hozzájutni.

A karanténidőszak nehéz pillanatait mutatták be magyar fotósok - Erős és magával ragadó képek

Nem volt könnyű a bezártság, de sok fotóst megihletett, akik erőteljes képekkel mutatták be ezt az időszakot.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük