Le akarta tenni a cigit, szokatlan dolgot tett meg ennek érdekében: ilyet még biztos nem láttál

Egyesek a végsőkig el tudnak menni annak érdekében, hogy letegyék a cigit.

Ketrec fej dohányzás leszokás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A dohányzás sokak számára nagy mumus, mert a dohánytermékekben lévő nikotin komoly függőséget okozhat, és bizony nagyon nehéz leszokni róla. 

Egy Törökországban élő férfi egészen meredek dolgot talált ki annak érdekében, hogy megszabaduljon a káros szokásától - ilyet még biztos nem láttál.

Ketrecbe zárta a fejét a férfi, hogy leszokjon a dohányzásról

A törökországi Kütahya városágban lakó Ibrahim Yücel elhatározta, hogy le szeretné tenni a cigit. Az alábbi videóban látszik, hogy milyen bizarr módszert vetett be ennek érdekében.

A felvételen jól kivehető, hogy a férfi egy ketrecet rakott a feje köré, így akadályozva meg azt a késztetését, hogy rágyújtson. Azért határozott a leszokás mellett, mert az édesapját tüdőrákban vesztette el, és nem szeretett volna hasonló sorsa jutni. 

Nagyon nehezen ment neki, de nem adta fel: úgy döntött, ha nincs más módja, hát akkor fizikailag fogja megakadályozni magát abban, hogy rá tudjon gyújtani. Így jött a kalicka ötlete. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Saját maga készítette el a szerkezetet a fejére rézdrótokból, hogy tökéletesen illeszkedjen a fejformájára. Csak a családjának volt kulcsa hozzá, hogy még véletlenül se jusson eszébe feloldani a zárat.

Korábban napi szinten 2 doboz cigarettát szívott el, most már nullánál tart. Inni ugyan tudott a fémbörtönében, de étkezni csak akkor, hogyha valamelyik családtagja kinyitja neki az ajtót. Ugyan ez az eset már öt évvel ezelőtt történt, de még mindig fel-fel röppen a híre az elszánt férfinek - lehet, hogy valakit motivál arra a története, hogy soha nem szabad feladni a harcot a függőséggel szemben. 

Ez is érdekes: szerinted hány éves korig kell leszokni a cigiről?

Egy tanulmányban több mint 550 ezer amerikai felnőtt egészségügyi adatait vizsgálták az 1997 és 2020 közötti időintervallumban. Az eredmény igen meglepő lett.

Hány éves korig kell leszokni a cigiről? Ha erről lecsúszol, már visszafordíthatatlan károkat okoz

Egy tanulmányban több mint 550 ezer amerikai felnőtt egészségügyi adatait vizsgálták az 1997 és 2020 közötti időintervallumban. Az eredmény igen meglepő lett.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük