Ez a rossz szokás akár 150 ezer forintba is kerülhet: ilyen magas bírságokat osztanak érte

Még mindig rengetegen csinálják, pedig rendkívül káros a környezetre.

GettyImages-906634970

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még mindig rengetegen dobálják el a cigarettacsikkeket annak ellenére, hogy ez rendkívül káros a környezetre. 

A II. kerület városrendészete megpróbál fellépni a káros szokás ellen. Egy hét alatt 29 bírságot szabtak ki cigicsikkek eldobásáért.

Akár 150 ezer forint is lehet a bírság

A bírságokat a városrendészet a Széll Kálmán téren, a Fény utcában, a Margit körúton, a Lövőház utcában és a Patakhegyi utcában szabta ki. 

A kerület polgármestere a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben fejtette ki, hogy a csikkek eldobására nincs mentség. Szerinte azokat az embereket nem érdekli a köztisztaság, akik ilyet tesznek. 

A csikkek rendkívül káros és környezetszennyező hulladékok, hiszen  arzént, formaldehidet, ólmot, ammóniát és hidrogén-cianidot is tartalmaznak, ráadásul borzasztóan néznek ki azok a területek, amelyeken eldobott cigarettacsikkek sorakoznak, írta a polgármester. 

A kerületben szeptember eleje óta 5000-től 150 000 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki az elpöckölt csikkek miatt. A polgármester mindenkit arra kér, hogy ügyeljen a köztisztaságra, és tartózkodjon a cigarettacsikkek eldobálásától, mert így a környezetet is kímélhetik, és a jelentős bírságot sem kockáztatják. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A héten a kerület önkormányzata a dohányboltokkal is elkezdett egyeztetni, hogy hatékonyan működhessenek együtt a köztisztaság javításának érdekében.

Még annál is veszélyesebb az Elf Bar, mint gondolták: ezért vezethet könnyen nikotintúladagoláshoz

A legfőbb egészségkockázatot az jelenti, hogy még a legkisebb, 800 szívásra elegendő töltésű termék nikotintartalma is 3-4 doboz hagyományos cigarettának felel meg.

Még annál is veszélyesebb az Elf Bar, mint gondolták: ezért vezethet könnyen nikotin-túladagoláshoz

A legfőbb egészségkockázatot az jelenti, hogy még a legkisebb, 800 szívásra elegendő töltésű termék nikotintartalma is 3-4 doboz hagyományos cigarettának felel meg.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük