Ez a rossz szokás akár 150 ezer forintba is kerülhet: ilyen magas bírságokat osztanak érte
Még mindig rengetegen csinálják, pedig rendkívül káros a környezetre.

GettyImages-906634970
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mindig rengetegen dobálják el a cigarettacsikkeket annak ellenére, hogy ez rendkívül káros a környezetre. 

A II. kerület városrendészete megpróbál fellépni a káros szokás ellen. Egy hét alatt 29 bírságot szabtak ki cigicsikkek eldobásáért.

Akár 150 ezer forint is lehet a bírság

A bírságokat a városrendészet a Széll Kálmán téren, a Fény utcában, a Margit körúton, a Lövőház utcában és a Patakhegyi utcában szabta ki. 

A kerület polgármestere a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben fejtette ki, hogy a csikkek eldobására nincs mentség. Szerinte azokat az embereket nem érdekli a köztisztaság, akik ilyet tesznek. 

A csikkek rendkívül káros és környezetszennyező hulladékok, hiszen  arzént, formaldehidet, ólmot, ammóniát és hidrogén-cianidot is tartalmaznak, ráadásul borzasztóan néznek ki azok a területek, amelyeken eldobott cigarettacsikkek sorakoznak, írta a polgármester. 

A kerületben szeptember eleje óta 5000-től 150 000 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki az elpöckölt csikkek miatt. A polgármester mindenkit arra kér, hogy ügyeljen a köztisztaságra, és tartózkodjon a cigarettacsikkek eldobálásától, mert így a környezetet is kímélhetik, és a jelentős bírságot sem kockáztatják. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A héten a kerület önkormányzata a dohányboltokkal is elkezdett egyeztetni, hogy hatékonyan működhessenek együtt a köztisztaság javításának érdekében.

Még annál is veszélyesebb az Elf Bar, mint gondolták: ezért vezethet könnyen nikotintúladagoláshoz

A legfőbb egészségkockázatot az jelenti, hogy még a legkisebb, 800 szívásra elegendő töltésű termék nikotintartalma is 3-4 doboz hagyományos cigarettának felel meg.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük