Sokan nem tudják, hogy törvénysértést követnek el, ha ezt rendelik az interneten: százezres büntetés is járhat érte

Komoly büntetésre számíthat, aki ezt teszi.

GettyImages-104566207
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki interneten rendel, és szállíttat belföldre dohányzást helyettesítő nikotintartalmú terméket vagy egyéb dohánygyártmányt, jövedéki törvénysértést követ el - írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A termékek lefoglalása, elkobzása és megsemmisítése mellett ilyen ügyekben a NAV súlyos bírságot is kiszabhat.

Interneten rendelt dohánytermékek

A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék úgynevezett snüssz dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

Az ilyen tartalommal érkező küldeményeket - legyen az füst nélküli dohánytermék, dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termék vagy töltőfolyadék elektromos cigarettákba -, nikotintartalomtól függetlenül minden alkalommal lefoglalják, akkor is, ha a megrendelők megfizették a feladónak az adót érte. A termékek lefoglalása, elkobzása és megsemmisítése mellett ilyen ügyekben a NAV akár százezer forintot is meghaladó jövedéki bírságot szab ki - közölték.

Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Ez a tevékenység csak jövedéki engedéllyel végezhető - hangsúlyozta közleményében a NAV.

Ilyen aranyos baglyokat még sosem láttál: 8 fotó a tüneményes madarakról

Nagyon aranyosan néznek ki ezek a baglyok a képeken, a lehető legjobb arcukat sikerült lencsevégre kapni.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük