Jelentős emelést jelentett be a Volánbusz: ezeket az utasokat fogja érinteni

Április elsején jön a változás.

GettyImages-1221581410
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Többet kell fizetnie a Volánbusz járatain az érvénytelen jeggyel utazóknak április elsejétől.

A cég új üzletszabályzata szerint az érvénytelen jeggyel utazóknak a helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz, 30 napon túl 12 ezerről 50 ezer forintra emelkedik - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Volánbusz pótdíjemelkedés

A Volánbusz közölte: az múlt évben 186 ezer járat ellenőrzése során mintegy 12,5 ezer esetben összesen 98 millió forint pótdíjat szabtak ki az ellenőrök.

Új lehetőségként három napon belül rendezheti az utas a fizetést, ennek összege a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forint lesz. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A társaság közölte, a cél az, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.

A büntetésekre jellemzően azért szokott sor kerülni, mert az utas fizetés után nem veszi át a menetjegyet, lejárt a kedvezménye, nem tudja igazolni az igénybe vett kedvezményre való jogosultságát, vagy érvénytelen igazolvánnyal veszi igénybe azt, esetleg kedvezményes bérletét nem a megfelelő viszonylatban használja, közölte a Volánbusz.

Mesés, tengerparti horvát városok, ahová éjszaka elvisz a Volánbusz: reggel már a vízben gyönyörködhettek

A következő gyönyörű városok csodás látnivalókkal és remek strandokkal várnak, ráadásul Volánbusszal is felkereshetők.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük