9 dolog, amihez jogod van a suliban
Fontos, hogy ismerd őket!
A tanévkezdéskor jó, ha tájékozódsz róla, mihez van jogod a suliban, és egész évre megjegyzed.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ideális esetben mindenhol, az iskolában is vannak jogok és kötelességek, tanárokra és diákokra vonatkozóan egyaránt.

Most azokat a dolgokat gyűjtöttük össze, amelyekhez diákként jogod van. Érdemes tisztában lenned ezekkel, de természetesen a kötelességekről se feledkezz meg!

Jogok a suliban

Talán mindenki számára egyszerűnek tűnik az iskola, hiszen csak bemész, eltöltöd az órákat, figyelsz, majd hazamész. Azonban ennél bonyolultabb a rendszer, hiszen a sok különböző ember mindennapos találkozása, illetve önmagában az iskolába járás kapcsán sok olyan helyzet adódhat, amikor nem egyértelmű, hogy mit szabad, illetve mit nem.

Pedig ugyanúgy, ahogyan megismertetnek a kötelességeiddel a házirend felolvasása során, azt is tudnod kell, mihez van jogod, és mi az, amit tehetsz bizonyos esetekben. 

Ám fontos, hogy ezen jogokkal nem szabad visszaélned, és csak akkor helyénvaló hivatkozni rájuk, ha a kötelességeidet teljesítetted. Sohasem szerencsés elfelejtened, hogy a tanár szintén rendelkezik mindkettővel.

Fontos tudnivalók

Az iskolakezdés jó alkalom rá, hogy felfrissítsd az emlékezetedet az iskolai jogaidat illetően. Kattintsd végig képgalériánkat, hogy te is megtudd, mi az, amit diákként nem tilthatnak meg neked!

Ezt is szeretjük