Ingyen kóstolhatod meg a nyár kürtőskalácsát: mutatjuk, hol és mikor
Megérkezett a nyár legizgalmasabb gasztroélménye, a Budapest kürtőskalács.

A kürtőskalács a turisták és a magyarok egyik kedvence étele, mégis fogyasztását leginkább a téli időszakhoz kötöttük, - legalábbis eddig.
Most ugyanis bemutatkozik a nyár desszertje, a Budapest Kürtőskalács. A különleges desszertet mi kóstolhattuk meg először, azonban április 20-tól mindenki számára elérhető lesz a Szent István-bazilikánál.
Megkóstoltuk a Budapest kürtőskalácsot
- Budapest kürtőskalácsa idézi a nemzeti színeket: megjelenik benne Magyarország egyik legismertebb védjegye, első számú itala, az Unicum, lesz benne egy kis maracujajégkrém és áfonya is, de ebben a kalácsban a nyár, a tehetség, a kemény munka és a kedvesség is benne van. A hagyományos kürtőskalács, amit nagyanyáink készítettek, teljesen egyszerű kelt tésztából, kézzel készült. Mi is kézzel készítjük, és parázson sütjük a mai napig, ahogy azt annak idején tették. - mondta Korolovszki Norbert a Kürtős Legenda alapító tulajdonosa.
A Kürtős Legenda nem titkolt célja, hogy ez az édesség újra visszakapja ünnepi mivoltát.
-Az egész telünk arról szólt, hogy létrehozzuk ezt a nyári, hűsítő különlegességet. Sikerült találni egy olyan jégkrémet – egy magyar készítőnél –, amellyel tudunk azonosulni, és a mi termékünkkel összepárosítható. Tervezzük, hogy áldást is kérünk majd a kalácsunkra, és a Bazilika melletti helyszínnel is az a célunk, hogy visszaadjuk a tradicionális kürtőskalács utóbbi időben elvesztett méltóságát – meséli Korolovszki Norbert.
Budapest kürtőskalácsa április 20-án a Bazilikánál nyíló üzletben mutatkozik be elsőként, majd később a Halászbástyánál is kóstolható lesz és szeptember végéig lesz elérhető. Az első 100-100 kalácsot ajándékként kóstolhatják meg az érdeklődők vasárnap és hétfő reggel 10 órától, és lesznek olyan kalácsok is, melyek aranyba öltöznek, tovább fokozva az ünnepélyességet.
Nem vicc: levegőből és vízből készít vajat ez a cég
Nehéz elképzelni, de valóban létezik egy olyan cég, amely levegőből és vízből készít vajat.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Cover-fotó: Getty Images Hungary)