- Segítség, belezúgtam a tanáromba!
Mit tegyél a kínos helyzetben?
Nem is hinnéd, de nem ritka, hogy a diák gyengéd érzelmeket kezd el táplálni a tanára iránt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egyszer csak valami furcsát kezdesz érezni egy tanárod iránt, ne ess kétségbe, mert volt már példa az ilyesmire a történelemben.

Persze ettől még nem jó ötlet azt remélni, hogy lesz köztetek valami - elmondjuk, hogyan kezeld a helyzetet.

Mi lehet az oka?

Először is merengj el rajta, hogy mi fogott meg a tanárodban. Lehet, hogy emlékeztet valakire, akire felnézel, esetleg még az apakomplexusból is fakadhat a vonzalom. Persze ez nem törvényszerű, talán egyszerűen a kisugárzása miatt tetszett meg neked.

Ha a tanár jóképű, és nagyon kedves veled, akkor érthető, hogy úgy érzed, belehabarodtál. Azonban nem szabad elfelejtened, hogy ő valószínűleg nem flörtölni próbál veled, csak a munkáját végzi.

Mivel a lányok általában korábban érnek, mint a fiúk, az is elképzelhető, hogy benne láttad meg a férfit, mert a korodbeliek között még nem találtál ilyen srácot. Ám hidd el, jobban jársz, ha inkább a felsőbb évfolyamokon keresgélsz.

Van remény?

Ritka esetekben a tanár is viszonozza a diák érzelmeit, de ez párkapcsolat szempontjából csak akkor vezethet valahová, ha már mindketten nagykorúak. Arról nem beszélve, hogy a tanár az állását, a diák pedig a tanulói státuszát veszélyezteti azzal, ha összejönnek. Később sem szerencsés tehát kikezdened a pedagógussal, fiatal, 14-16 éves kor környékén pedig egyenesen tilos. Nemcsak magadat hozod kellemetlen helyzetbe, hanem őt is, ezért inkább próbáld meg elfelejteni őt, akármennyire nehéznek is tűnik.

Hogyan legyél túl rajta?

Mivel hetente találkoztok, nehéz lehet kiverni őt a fejedből. Tudatosítsd magadban, hogy ő a tanárod, aki ugyanolyan kapcsolatban áll veled, mint bármely másik pedagógus, és úgy tekint rád, mint bármely másik diákra. Ha zavarba jössz a jelenlétében, azzal elárulod magad, így próbálj magabiztos lenni - ha máshogy nem megy, képzeld azt, hogy egy másik tanárral beszélsz.

Egy idő után menni fog a dolog, és évekkel később jót nevetsz majd ezen. Fontos, hogy a lehető legkevesebb embernek vagy csak a legjobb barátnődnek számolj be a történtekről. Ha végképp úgy érzed, hogy a helyzet olyan súlyos, amit nem tudsz kezelni, érdemes elgondolkodnod az iskolaváltáson is.

Ezt is szeretjük