- Segítség, belezúgtam a legjobb fiúbarátomba!
Így kezeld a helyzetet
Vajon mi a teendő, ha egyszer csak elkezdesz többet érezni a legjobb barátod iránt?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokan úgy gondolják, valóban létezik igazi, mély fiú-lány barátság, mégsem ritka az az eset, hogy az egyik fél egy idő után többet érez a másik iránt.

Ha te kerültél ilyen szituációba, nehéz dolgod lehet, de a helyzet szerencsére nem kilátástalan. Elmondjuk, mit tehetsz.

Tényleg szerelmes vagy?

Mielőtt bármit teszel, nézz magadba, és a lehető legőszintébben próbálj felelni a kérdésre: tényleg szerelmes vagy belé?

Gondold meg, nem lehetséges-e, hogy félreértelmezed a saját érzéseidet. Ennek több oka is lehet. Ha például jelenleg ő az egyetlen pasi, aki figyelmesen bánik veled, egy idő után elkezdhetsz nagyon ragaszkodni hozzá, de ez még nem biztos, hogy szerelem.

Akkor is esélyes, hogy csak kivetítesz rá különböző érzelmeket, ha nemrégiben léptél ki egy kapcsolatból, vagy fájdalmas szakításon vagy túl. Ilyenkor érthető, hogy hozzá menekülnél, hiszen ő tényleg ismer téged, és biztonságod ad a tudat, hogy mindig melletted áll. Ez azonban később rossz döntésnek bizonyulhat.

Ha a legjobb barátod éppen most lépett be egy új kapcsolatba, az féltékenységet válthat ki belőled, letaszítva érezheted magad az eddigi helyedről.

Ez sem keverendő össze a szerelemmel. Ha viszont őszintén úgy gondolod, hogy beleestél, akkor itt az idő, hogy átértékelj néhány dolgot, és megtedd, amit lehet.

Elmondhatod neki?

Természetesen el kell mondanod neki, hogy mit érzel, különben felőröl ez a helyzet, és ha a srác nem tud a dologról, egyébként sem lesz esélye rá, hogy kimutassa, ha viszontszeret. Azonban nem mindegy, hogy ezt mikor és milyen körülmények között teszed. Nem szabad letámadnod az érzéseiddel, mert így még el is ijesztheted, és könnyen legjobb barát és pasi nélkül maradhatsz egyszerre.

Inkább gondold végig előre, hogy mit fogsz neki mondani, és amennyire lehetséges, őt is készítsd fel rá, hogy valami igazán fontosról és komoly dologról beszélsz majd fel. Azért légy tapintatos - ha éppen barátnője van, vagy valamilyen nehéz időszakon megy keresztül, inkább várd ki az alkalmas időt, és tartsd magadban a témát, ameddig lehet.

Mire bukik a srác?

Vajon a srác, akit kinéztél magadnak, a sok sminket szereti egy lányon, vagy inkább a természetes szépség fogja meg? Megkérdeztük a pasikat, hogy kinek mi tetszik.

Tönkremegy a barátság?

Ha azon gondolkodsz, hogy nem feded fel az érzelmeidet, mert azzal tönkretennéd a barátságot, tudd, hogy ez rossz ötlet. Bár ez a mondat szinte már közhelyes, de attól még nem feltétlenül igaz - sokan úgy gondolják, hogy a hallgatással megvédik a viszonyukat, pedig pontosan ezzel mérgezik meg.

Tudatosítsd magadban, hogy a kapcsolatotok természete már akkor megváltozott, amikor gyengéd érzelmeket kezdtél táplálni a srác iránt. Ha magadban tartod a dolgot, folyamatosan szenvedni fogsz tőle, és előbb-utóbb ezt is megsínyli a barátságotok.

Ha elmondod neki, hogy beleszerettél, de kiderül, hogy ő ezt nem viszonozza, akkor legalább tisztában vagy a helyzettel, és tovább tudsz lépni. Ha pedig ő is úgy érez irántad, ahogyan te, akkor semmi nem állhat az utatokba.

Ezt is szeretjük