Milyen idő várható karácsonykor? Havazás helyett erre számíthatunk
A szenteste esős lehet, utána mínuszokra számíthatunk.

no-karacsonykor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn folytatódik a borongós, szürke idő, kezdetben a Viharsarokban viszont akár a nap is kisüthet átmenetileg. Napközben a Kőszegi-hegység kilóghat a rétegfelhőzetből. Hegyvidéki tájaink zöme azonban továbbra is felhőbe burkolózik, ott zúzmarás ködre kell számítani. Helyenként szitálás, a déli megyékben délelőtt néhol gyenge intenzitású eső is lehet. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. Késő este 1, 4 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet gyenge eső, szitálás. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Szerdán eleinte erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben az északkeleti tájak kivételével átmenetileg szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára a nap is kisüthet. Estétől azonban mindenütt ismét beborul az ég. Keleten, északkeleten eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő.

Csütörtökön, december 24-én erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében még csak helyenként, majd egyre többfelé eső, zápor valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, a déli országrészben lesz enyhébb az idő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken, december 25-én többnyire egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől azonban északnyugat felől elkezdhet szakadozni a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább a déli országrészben lehet csapadékra számítani. A jellemző halmazállapot az eső lesz, azonban elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton, december 26-án északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhő-képződés és felhőátvonulások várhatóak, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős égboltra számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati irányba forduló szél megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +5 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Álomszép fotók készültek a sarki fényről

A Capture the Atlas nevű fotós oldal rendszeresen hirdet pályázatot a legszebb természeti jelenségek megmutatására, a sarki fényről készült pályamunkáktól pedig mindenkinek leesik az álla.

Ezt is szeretjük