Kellemes fordulatot vesz az időjárás a héten: szép őszi napok várnak ránk

Reggel még szükség lehet a melegebb kabátra, napközben már nem igazán.

Heti időjárás 10. 25-től
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn a ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnali köd feloszlása után általában többórás napsütés várható. Napközben nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, azonban a Tiszántúlon egész nap derült maradhat az ég. A Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor a nap második felében. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik fel a levegő.

időjárás-okt2
Fotó: Bojan Bilas / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán kezdetben az ország nagyobb részén felhős idő várható, a kevésbé felhős tájakon reggelre köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, a felhőzet pedig egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor, később már nem valószínű csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad. A minimumok -4 és +6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

Csütörtökön az éjszaka képződő köd feloszlását követően derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Pénteken az éjszaka képződő köd feloszlását követően derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti vagy keleti irányú légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, helyenként azonban élénk lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Így készülj fel az őszi időjárásra, ha autót vezetsz: a rendőrség tanácsai

Őszi közlekedési tanácsokat adott a rendőrség.

Így készülj fel az őszi időjárásra, ha autót vezetsz: a rendőrség tanácsai

Őszi közlekedési tanácsokat adott a rendőrség.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük