Fordulatot vesz az időjárás: mire számíthatunk a héten?
Havas eső, hózápor még előfordulhat, de fokozatosan melegszik az idő.

tulipanok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a középső és a déli országrészben alakulhatnak ki hózáporok, néhol havaseső-zápor, zápor is. Késő délután, este összeesnek a gomolyfelhők, az ország nagy részén kiderül az ég. Az északi szelet erős, főleg a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napos időre számíthatunk, majd délután sok gomolyfelhő képződik. Helyenként előfordulhat hózápor, havaseső-zápor. Az északnyugati, északi szelet több helyen kísérik erős lökések. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

Szerdán a Tiszántúlon kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, ám nyugatabbra közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és ott helyenként zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél napközben több helyen megerősödik. A minimum-hőmérséklet -4 és +4, a maximum 7 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön általában többórás napsütésben lesz részünk, több felhő a nyugati és a középső országrész fölött lehet. Záporos jellegű csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +3, a maximum 8 és 14 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett jobbára több órára kisüt a nap. Néhol előfordulhat zápor. Helyenként megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban jobbára -4 és +3, délután 10 és 18 fok között alakul, nyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Fotók: Getty Images

A kertjébe betévedt madarakat figyelte a fotós

A művész úgy látta, hogy közelről sokkal elbűvölőbbnek tűnnek az állatok, ezért kamerát ragadott, amiből varázslatos fotók születtek.

Ezt is szeretjük