Ilyen varázslatos a világunk mikroszkóp alatt: magyar fotós képein ámul az internet
Horváth Csaba nem csinál mást, csak új nézőpontból mutatja meg a hétköznapi tárgyakat, de munkája pont ettől olyan különleges.

makrofotó-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha talán bele sem gondolunk, mennyire érdekesnek tűnhetnek más nézőpontból még a jól ismert, mindennapi tárgyaink is. A magyar fotós, Horváth Csaba eljátszott a gondolattal, és úgy mutatja meg a körülöttünk lévő világot, ahogy azt korábban még nem láthattuk.

Ahogy már korábban is bemutattuk, a fotós 2004-ben kezdett hobbiszinten foglalkozni a fényképészettel, kezdetben főleg természetképeket és panorámafotókat készített. 2012-ben próbálta először a makrofotózást, azóta pedig teljesen beleszeretett a műfajba.

Mindennapi tárgyak, ahogy még nem láttuk őket

A makrofotózás egy külön technikája a képalkotásnak, amihez lehet professzionális felszerelést venni, ám a magyar művész egy egyszerűbb módját választotta a lenyűgöző hatás elérésének: a kettős arányú objektívet megfordítva is elkészíthetők a képek. Csaba leginkább a természetben szereti megörökíteni nagyon közelről a világot, ám a hidegebb hónapokban korlátozottabbak voltak a lehetőségei - így a mindennapi környezetét kezdte fotózni ezzel a módszerrel.

(Képek forrása: Horváth Csaba / Kilátás-Panoráma Galéria - a készítő engedélyével.)

Ezt is szeretjük