Ingyenes informatikai kurzus indul a magyar nőknek: ez a tudás az egyik legkeresettebb az álláspiacon
Az ország bármely pontjáról, ingyenes végezhető a tanfolyam.

it-képzés-nőknek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyedülálló lehetőséget kap 300 magyar nő arra, hogy a kezdőlépésektől indulva emelje magasabb szintre az informatikai tudását a Hello IT! for Women program keretében. A nemzetközi INCO Academy és a hazai Green Fox Academy együttműködésének köszönhetően az online képzés teljesen ingyenes, és az ország bármely pontjáról, akár munka mellett is elvégezhető.

A Google szakemberei által kidolgozott tananyag elsajátítását most magyar mentorok segítik, és a kurzus személyes készségek fejlesztésével, illetve elhelyezkedést támogató foglalkozással is kiegészül.

Nem igényel informatikai előképzettséget a tanfolyam

A magabiztos informatikai tudás az egyik legkeresettebb érték az álláspiacon, és ez a trend minden jel szerint a jövőben csak erősödni fog. A Hello IT! for Women kurzus kihagyhatatlan lehetőséget nyújt 300 magyar nőnek arra, hogy most térítésmentesen, az otthonukból bekapcsolódva, mentorok támogatásával szerezzenek erős felhasználói és rendszeradminisztrátori képességeket.

it-képzés-nőknek2
Fotó: Luis Alvarez / Getty Images Hungary

A Green Fox Academy programozóiskola minden nőnek ajánlja a részvételt, aki digitális alapokra szeretné helyezni vállalkozását, jövőbiztos területen szeretne elhelyezkedni, vagy stabil tudásra szeretné építeni további informatikai tanulmányait. Az online kurzus részidőben, munka, illetve család mellett is teljesíthető, a hallgatók egyéni tempójától függően, 2-4 hónap alatt. Elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az IT a munkaerőpiac legdinamikusabban fejlődő területe, és ez a tudás számos egyéb szakmában is az előrelépés vagy a munkahely megőrzésének feltétele lesz hamarosan – mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője. - Örömmel látjuk, hogy egyre több bátor nő választja azt, hogy a jövőjét és karrierjét tudatosan építi az IT-szakmák valamelyikében. A Hello IT! for Women program résztvevőinek most csak nyitottságra és kitartásra van szükségük ahhoz, hogy ebbe belevágjanak.

Nemzetközileg elismert tanúsítványt ad a képzés

A képzés több mint 150 órányi, interaktív tananyagból áll, amelyet a Google szakemberei fejlesztettek ki, nagy hangsúlyt fektetve a valós munkaszituációkat idéző gyakorlati feladatokra. A Green Fox Academy mentorai segítik a hallgatókat a tananyag megértésében és elsajátításában, a programozóiskola pszichológusai pedig készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészítik ki a tanultakat. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust. A Hello IT! for Women kurzus 2021. július 19-én indul az INCO Academy - Work in Tech nemzetközi képzési program részeként. A tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről részletes információ itt érhető el.

Ezért lenne fontos több női vállalkozó és vezető: még mindig nagyon kevesen vannak az üzlet világában

A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak kevés nő mer saját vállalkozásba kezdeni, pedig fontos lenne az üzleti életben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük