Magyar nő került a rangos európai szervezet élére: az egész régióból Sáfrány Réka az első, akit kineveztek a posztra

Sáfrány Réka célja az, hogy megerősítse a nők alapvető jogait.

GettyImages-1301343014

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek) örömmel és büszkeséggel bejelentette, hogy az Európai Női Lobbi (European Women’s Lobby, EWL), Európa, az Unió legnagyobb, több mint 2000 női civil szervezetet tömörítő szövetsége, nemzetközi ernyőszervezete tegnap, 2021. június 7-én tartott igazgatótanácsi ülésén elnökéül Sáfrány Rékát, a Női Érdek elnökét választotta meg.

Mandátuma 2023-ig tart. Ő az első magyar nő ezen a fontos poszton. Az EWL mindenkori elnöke feladatait önkéntes munka keretében látja el. Feladatai közé tartozik a tagszervezetek összefogása, a Brüsszelben működő titkárság munkájának és az EWL munkaterve végrehajtásának felügyelete, a szervezet képviselete a nemzetközi színtéren.

A jövőkép egy feminista Európa

Az 1990-ben alapított Európai Női Lobbit (EWL) az Európai Unió tagországait képviselő civil női ernyőszervezetek és európai, nőjogi fókuszú szakmai és civil hálózatok alkotják. Az Európai Női Lobbi jövőképe egy feminista Európa. Célja az európai közpolitika monitorozása, összekötő kapocs az európai nők, szervezeteik és az európai intézményrendszer között. Az Európa Tanács és az ECOSOC tanácsadói státuszú tagja.

Sáfrány Réka az ELTE angol-német szakán végzett 2002-ben, majd mesterfokozatot szerzett a CEU társadalmi nemek tanulmánya tanszékén, szakdolgozatát a nők elleni erőszak magyar politikai térben való megjelenéséről írta. A Magyar Női Alapítvány (MONA) kutatójaként a nők politikai részvételével, a szexuális erőszak formáival és a munka-magánélet összehangolásának témájával foglalkozott. 2012 óta dolgozik a Női Érdeknél, 2017 óta vezeti azt. 2016 óta tagja az EWL elnökségének. Házas, két lánygyermek édesanyja. EWL-elnökként azt tekinti céljának, hogy megerősítse a nők alapvető jogait, és elismertesse a nők és lányok egyedülálló hozzájárulását az élet minden területéhez, hangot adva az európai nők sokféleségének, beleértve a közép-kelet-európai régiót is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

8 csodálatos magyar nő, akik történelmet írtak: képeken az első orvos, ügyvéd és pilóta

Ezek az elszánt, inspiráló magyar nők a többi hölgynek is utat nyitottak a tanulás és a karrier terén. Igazi úttörők voltak.

Ezt is szeretjük