8 csodálatos magyar nő, akik történelmet írtak: képeken az első orvos, ügyvéd és pilóta

Ezek az elszánt, inspiráló magyar nők a többi hölgynek is utat nyitottak a tanulás és a karrier terén. Igazi úttörők voltak.

uttoro magyar nok cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelemkönyvekben általában csak a férfiak neve kerül előtérbe, pedig rengeteg csodálatos asszony van, akik tetteikkel, döntéseikkel hatalmas változásokat, sikereket értek el, és jobbá tették az országot, a világot, valamint kinyitották a lehetőségek kapuját nőtársaik előtt.

Magyarországon is van jó néhány úttörő hölgy, akik a társadalom elvárásaival, a nemi egyenlőtlenségekkel és a szabályokkal dacolva megvalósították álmukat, és elsők lettek az országban karrierjük terén.

Úttörő magyar nők

Bemutatjuk azokat az asszonyokat, akik beírták magukat az ország történelmébe, és hozzásegítették a többi nőt ahhoz, hogy ők is elérhessék vágyaikat. Igazi úttörők voltak, akik sokat küzdöttek céljaikért, kitartásuknak, elszántságuknak pedig meg is lett az eredménye. Képeken mutatunk nyolc inspiráló nőt, akik az elsőként értek el sikereket bizonyos területeken Magyarországon. 

Képek: pinterest.ca, facebook.com, bg.wikipedia.org,hy.wikipedia.org, fr.wikipedia.org, en.wikipedia.org, hu.wikipedia.org, hu.wikipedia.org., hu.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük