A járvány idején is hősiesen helytálló nőket díjazzák: bárkit lehet jelölni az elismerésre

A nyertesek pénzdíjban és értékes ajándékokban is részesülnek.

nők-díja3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány idején a munkájukban helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub az idén is. A "Fáradhatatlanul a frontvonalban" címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet - jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, "hősöket" kívánják reflektorfénybe állítani, akik - sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak - azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

Bárkit lehet jelölni a díjra

- Amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk, a díjjal nekik mondunk köszönetet - hangoztatta Novák Katalin.

nők-díja2
Fotó: Maica / Getty Images Hungary

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig - az elismerés mellett - kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek. Közölte, a klub az idén is számít felajánlásokra, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. A tavalyi felajánlások között szerepeltek üdülési lehetőségek, wellnesshétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon "mindig megtalálják a megoldást".

Június 30-ig lehet jelentkezni

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején "bátran, kitartóan és példamutató módon" helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelőzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében.

nők-díja1
Fotó: Andrija Nikolic / Getty Images Hungary

Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények ezen az oldalon június 30-ig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, "egyéb" kategóriában lehet jelölni. A Nők Magyarországért Klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben - hangzott el a rendezvényen.

Ilyen a tökéletes nő a társadalom szerint: ezeknek az elvárásoknak kellene megfelelnie

A nőkkel szembeni elvárások talán elképesztőbbek, mint valaha.

Ilyen a tökéletes nő a társadalom szerint: ezeknek az elvárásoknak kellene megfelelnie

A nőkkel szembeni elvárások talán elképesztőbbek, mint valaha.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük