A járvány idején is hősiesen helytálló nőket díjazzák: bárkit lehet jelölni az elismerésre
A nyertesek pénzdíjban és értékes ajándékokban is részesülnek.

nők-díja3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány idején a munkájukban helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub az idén is. A "Fáradhatatlanul a frontvonalban" címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet - jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, "hősöket" kívánják reflektorfénybe állítani, akik - sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak - azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

Bárkit lehet jelölni a díjra

- Amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk, a díjjal nekik mondunk köszönetet - hangoztatta Novák Katalin.

nők-díja2
Fotó: Maica / Getty Images Hungary

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig - az elismerés mellett - kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek. Közölte, a klub az idén is számít felajánlásokra, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. A tavalyi felajánlások között szerepeltek üdülési lehetőségek, wellnesshétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon "mindig megtalálják a megoldást".

Június 30-ig lehet jelentkezni

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején "bátran, kitartóan és példamutató módon" helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelőzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében.

nők-díja1
Fotó: Andrija Nikolic / Getty Images Hungary

Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények ezen az oldalon június 30-ig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, "egyéb" kategóriában lehet jelölni. A Nők Magyarországért Klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben - hangzott el a rendezvényen.

Ilyen a tökéletes nő a társadalom szerint: ezeknek az elvárásoknak kellene megfelelnie

A nőkkel szembeni elvárások talán elképesztőbbek, mint valaha.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük