Hátborzongató képeken a festmény, ami életre kelt
Nézd meg a saját szemeddel!
Nem hiszel a kísértettörténetekben? Nézd meg ezt a képet, és fogsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gustavo Adolfo Rol egyszerű, ugyanakkor rendkívüli ember volt. Ha kísérleteinek és képességeinek nem lettek volna oly gyakorta kiválóságok a tanúi, akkor bűvésznek vagy szélhámosnak, esetleg illuzionistának bélyegezték volna. Aki azonban Torinóban a közelébe került, élete végéig mesélheti, milyen rendkívüli események, segítségnyújtások tanúja lehetett egy megejtően szerény ember társaságában.

Gustavo Rol
Természetfeletti képességekkel rendelkezett

Gustavo Adolfo Rol 1903-ban született, 1994-ben azonban sajnos magával vitte a sírba hihetetlen képességeinek titkát. Hogy milyen képességek tárulkoztak fel a kortársak előtt? Képesség arra, hogy csukott könyveket olvasson, hogy egyidejűleg különböző helyeken legyen, hogy materializáljon és eltüntessen tárgyakat, bármilyen dolgot elmozdítson, hogy távolról írjon és fessen, hogy utazzon az időben, képeket keltsen életre, illetve, hogy paranormális jelenségeket aktiváljon olyankor is, mikor fizikai valójában már jelen sincs - legalábbis így szól a legenda.

Képei mintha megelevenedtek volna

Hogy honnan származtak Gustavo Adolfo Rol rendkívüli képességei? A választ ő maga adta meg: a természetből. Többször bizonygatta, hogy hihetetlen képességei a valóságban az emberi természet alapsajátosságai, és egy nap mindenki könnyen uralhatja majd az anyagot - éppen úgy, mint ő.

Annak ellenére azonban, hogy belelátott a jövőbe, nem hagyott hátra semmilyen írásos jövendölést. Mindaz, ami fennmaradt róla: több száz tanúbizonyság és a képei. Csendéletek csodálatos rózsákkal, illetve tájképek, melyek mintha megelevenednének Rol örökre szóló távollétében. Bár gyakran tapasztalták, hogy Rol képei megelevenedtek, a leghíresebb eset Teresa Rovere arcképéhez kötődik. Bár a képet nem maga festette, úgy tartják, az hatására volt képes a következő furcsa jelenséget produkálni.

A festmény, mely elmosolyodott

Sokak szerint bármely pillanat alkalmas lehet egy megmagyarázhatatlan jelenség észlelésére, csak jó időben kell lenni, jó helyen. A Voyager szemtanúvá lett csapatának szerencséje volt: Torinóban, egy Gustavo Adolfo Rolról készülő felvétellel töltött délután során Rol végrendeleti végrehajtójának, kedves barátjának vendége volt a stáb. A szobában két kép lógott a falon.

Ebben a szobában tartózkodott legtöbbet Rol a barátaival, és végzett olyan kísérleteket, melyekről annyit beszéltek. A történet a két képről szól: egy fiatal francia nemes asszonyról, Teresa Roveréről és kisgyermek fiáról. Teresa a ház urának felmenője volt.

Évekkel azelőtt, egy estén megmagyarázhatatlan dolog történt. Valaki a két személy történetét mesélte el, megemlékezvén a kisfiú haláláról, mely mérgezés miatt következett be. Hirtelen az asszony képe egy nagy villanással leszakadt a falról, majd visszatért a helyére. Mint ahogy gyakran tette, Rol minden jelenlévőnek tett a zsebébe egy fehér cédulát. Ezek közül az egyiken ezt az írást találták franciául: a fiam nem mérgezés következtében halt meg, hanem súlyos bélfertőzésben. Az anya talán meg akarta védeni a fia emlékét, illetve feltárni az igazságot, melyet az idő eltorzított.

Teresa Rovere eredeti arcképe
A mosolygó festmény - a két fényképet egymás után néhány másodperccel készítette Roberto Giacobbo

Miután meghallgatta a kép különös történetét, az operatőr a tévékamera keresőjéhez tette a szemét, hogy befejezze a felvételt. Azonnal hangosan hívta a stáb többi tagját: úgy tűnt, hogy a kép megváltoztatta a külsejét. Teresa Rovere, aki a festményen méltóságteljes kifejezéssel látható, a tévékamera keresőjén keresztül mosolygott. Elfogadható magyarázat hiányában nem marad más, mint az, hogy elképzelünk egy boldog anyát, akinek szeretett fia körül megvilágosodtak a tények. Ha szeretnél további rejtélyes esetekről olvasni, kattints ide!

Cikkünk Irene Bellini és Danilo Grossi Rejtélyek birodalma című könyve alapján készült, mely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg. Képek: syrinx1988.blogspot.com; www.1st-name.com/male/gustavo.

Ezt is szeretjük