Hátborzongató, fekete szemű gyerekek
Egyre többen vannak
Számos történet szól napjainkban a félelmetes, titokzatos lényekről. Csak városi legenda?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Első ránézésre átlagos küllemű gyerekeknek, illetve fiataloknak tűnnek, amint azonban közelebb érnek, szokatlan érzés lesz úrrá az emberen, majd legjellemzőbb ismertetőjegyüket is észreveszi: pillantásuk olyan sötét, amihez hasonlót soha korábban nem látott még. A fekete szemű gyerekek mítosza egészen új keletű, 1998 óta gyűlnek a róluk szóló beszámolók - a szemtanúk sokasága szerint azonban egyre többen vannak.

Abilene - innen indult az első történet

A leghíresebb szemtanú

1998-ban a texasi Abilene-ben élő újságíró, Brian Bethel különös és egyben rémisztő élményről számolt be egyik írásában. Amikor egyik este szeretett volna beszállni autójába, két fiatal fiú lépett oda hozzá, és arra kérték, vigye el őket valahová.

A férfin ekkor különös érzés lett úrrá, félelem és pánik tört rá egyszerre, illetve mindent átjáró késztetést érzett arra, hogy kinyissa nekik is az ajtót. Azonban észrevette szemeiket, melyekből teljes mértékben hiányzott a fehér rész, helyette szénfekete pillantások meredtek rá. Ekkor hirtelen kijózanodott, és elhajtott a helyszínről.

Amint azonban az esetről szóló írását közzétette, egyre-másra érkeztek a hasonló tapasztalatokról szóló beszámolók - a történetek főként az interneten terjedtek el. 2004-ben például egy nő látott egy hasonló, 17-18 év körüli fiatalt Oregonban - a fiú a nő házába akart bejutni -, 2009-ben pedig egy tengerész találkozott Észak-Karolinában két fekete szemű gyerekkel.

Félelem, pánik és megannyi történet

A tapasztalatok - csak úgy, mint a többi elbeszélés esetében - teljes mértékben hasonlóak voltak. Az illető kiskorúak a szemtanúk mindegyikét arra próbálták rávenni, hogy engedje be őket a magánterületére, utóbbiak pedig félelmet és pánikot éreztek, egyúttal késztetést arra, hogy engedelmeskedjenek, annak ellenére, hogy sejtették, a gyermekek körül furcsa erők uralkodnak, melyek miatt nem érezhetik biztonságban magukat.

A fekete szemek minden beszámoló esetében megjelentek, valamint az is, hogy amint visszautasították a kérést, a gyerekek ingerültté és erőszakosabbá váltak, hanghordozásuk és szavaik pedig egyre fenyegetőbbek lettek.

Földönkívüliek vagy démonok?

A BEKs, vagyis a black-eyed kids - fekete szemű gyerekek - mítoszáról sokan vitatkoznak mind a mai napig. Tény, hogy számos beszámoló szól róluk, fotót azonban senkinek nem sikerült készíteni. Kilétük is megosztja a közvéleményt, illetve a paranormális jelenségek kutatóit, míg ugyanis egyesek földönkívülieket vagy földönkívüli-ember hibrideket látnak bennük, mások nem értik, miért lenne szükségük az idegeneknek hasonló taktikákra ahhoz, hogy az emberek közelébe férkőzzenek.

A többség inkább démoni tulajdonságokkal ruházta fel őket, illetve rossz erőket érzett a közelükben, ezért a legendájukkal foglalkozó laikusok és kutatók inkább tartják őket megszállt testeknek, illetve ördögi, vámpírszerű lényeknek. Utóbbit erősíti a vérszívók jól ismert mítosza is, mely szerint ők sem léphetnek be emberi magánterületre úgynevezett behívás, meghívás nélkül.

Az ajtók előtt jelennek meg leggyakrabban

Mindemellett hozzájuk hasonlóan a beszámolók szerint korántsem viselkednek korukhoz illően, túlságosan udvariasak, emellett meglepően választékos beszédmódot alkalmaznak.

A szkeptikusok véleménye

A szemtanúk állításai ellenére azonban a szkeptikusok nem tartják többnek a furcsa történeteket a horror-folklór és a városi legendák zavaros elegyénél, illetve az emberi psziché játékánál, mely annak hatására is produkálhat különös dolgokat, hogy az utóbbi néhány évtizedben a gyerekek ijesztő elemként való szerepeltetése egyre népszerűbb lett a horrorfilmekben. Továbbá úgy tartják, a fekete szemű gyerekekről szóló történetek elterjedése óta nem kevesen vannak az olyan fiatalok, akik szívesen viccelődnek mindezzel, többek között a már bárki számára elérhető fekete kontaktlencsék segítségével.

Képek: en.wikipedia.org Abilene szócikk, Keithimus.

OLVASD EL EZT IS!

rejtely
  • érdekességek a világból
  • rejtélyes esetek

3 hátborzongató rejtély, amit máig nem fejtettek meg

piros ufo
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Akiket elraboltak az UFO-k

Ezt is szeretjük