3 hátborzongató rejtély, amit máig nem fejtettek meg
Ha valamire nincs magyarázat, felszínre buknak a rejtett félelmek. Így van ez a következő három rejtéllyel is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a nyughatatlan emberi elme azzal szembesül, hogy valamire nem tud ésszerű magyarázatot találni, fantáziája révén sokszor túl könnyen átlendül az irracionalitás dimenziójába, és természetfelettinek lát olyan jelenségeket is, melyek talán nem is tűnnek olyan titokzatosnak. A szkeptikusok ilyenkor számtalan érvet képesek felsorakoztatni - nem így azonban a következő rejtélyek esetében, melyekre máig nem talált senki megoldást.

Charleston, a Molyember otthona
Mocsaras terület Charleston környékén

Félelmetes, vörösen izzó szemek

A Molyember nevezetű, titokzatos lényt leggyakrabban 1966 és 1967 között látták felbukkanni a nyugat-virginiai Charleston és Point Pleasant környékén, de szórványosan egészen 2007-ig szólnak feljegyzések az észleléséről.

A szemtanúk nagy általánosságban széles, emberi nagyságú, félelmetes benyomást keltő, szürkés-barnás alakként írják le, illetve minden beszámolóban azonos a hatalmas, vörösen izzó szemek megjelenése, melyek olykor nem is a fejen, hanem a fej nélküli törzsön voltak jelen.

Először 1926-ban látta meg egy fiatal fiú, illetve ugyanezen a napon a környéken három sírásó is megpillantott egy, a fák mögött rejtőző, barna, ember formájú lényt, nagy, vörös szemekkel, illetve szárnyakkal.

Bár a lényt számtalan alkalommal látták meg egymástól teljes mértékben független szemtanúk, lefényképezni egyszer sem sikerült. Ennek ellenére - vagy talán ennek köszönhetően - a Molyember esete az Egyesült Államok egyik leggyakrabban emlegetett paranormális jelenségévé vált.

Vámpírok márpedig léteznek?

Az El Chupacabráról, más néven a Kecskeszívóról szóló legendák elsősorban a latin-amerikai közösségek, az Egyesült Államok, Mexikó, illetve Puerto Rico - először itt látták meg - lakosságának körében váltak ismertté.

1987 körül kezdtek elterjedni a róla szóló mendemondák, melyek testes, kisebb medve méretével leírható, tarajos, farokkal rendelkező lényként mutatták be, mely állatokat, elsősorban kecskéket támadott meg éjszakánként.

Mindez sok vadállatra ráillene, ami azonban a helyiekben rögtön félelmet keltett, és ami a szokatlan feltételezésekhez vezetett, az volt, hogy az áldozatok vérét a különös szerzet az utolsó cseppig kiszívta.

A lény alakja sok hasonlóságot mutat a mocai vámpír legendájával, mely vérszívó Moca kisvárosa mellett ölt rendszeresen állatokat az 1970-es években, kis, körkörös vágások segítségével lecsapolva vérüket. Utóbbi lényt gyíkszerű, zöldes-szürkés, egy-másfél méteres alakként írták le, mely hasonlóan mozog, mint egy kenguru, továbbá villás nyelvvel, agyarakkal, denevérszárnyakkal és szokatlan, vörös színben izzó szemekkel rendelkezik.

Vidéki táj Puerto Ricóban

Egy tragikus sorsú hajó

A Mary Celeste nevű hajót Új-Skóciában indították útjára 1860-ban. Az eredeti neve Amazon volt, és közepes méretű tengerjárónak számított, mely tíz év alatt számos balesetet élt túl, és többször is tulajdonost váltott. Mindezek után felújították, és Mary Celeste-re keresztelték, új kapitánya pedig a 37 éves Benjamin Briggs lett, aki korábban három küldetésen is részt vett.

1872. november 7-én New York kikötőjéből futott ki a hajó, fedélzetén a kapitánnyal, feleségével, lányukkal, a nyolcfős legénységgel, illetve 1700 hordó alkohollal, melyet Olaszországba címeztek. Azonban soha nem látták őket újra. A hajót Gibraltár környékén találták meg, amint a víz színén lebegett, küzdelemnek, sérülésnek azonban nem volt nyoma rajta.

A Mary Celeste

Bár 1873-ban két mentőcsónakot találtak Spanyolország partjainál, mind a kettőben felismerhetetlen testekkel, máig nem sikerült hathatós bizonyítékot találni arra, mi történhetett a rejtélyes hajó utasaival.

OLVASD EL EZT IS!

ufo
  • földönkívüliek
  • érdekességek a világból

A világ legrégebbi UFO-ábrázolásai?

piros ufo
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Akiket elraboltak az UFO-k

bermuda
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Itt tűnik el a legtöbb ember

Ezt is szeretjük