Itt tűnik el a legtöbb ember
Atlantisz romjait rejti a mélység?
A hírhedt Ördög-háromszög valóban az idegenek civilizációját rejti? Ez az oka az eltűnéseknek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bermuda-háromszög vagy félelmetesebb nevén az Ördög-háromszög az Atlanti-óceánon található, és általában a Bermuda, Puerto Rico és a floridai Fort Lauderdale által közbezárt területet jelenti.

A háromszöget már a 15. század óta az itt tapasztalható furcsaságokról ismerik. Amikor Kolumbusz Kristóf erre járt, naplójában az óceánba csapódó hatalmas lángcsóvákról írt, miközben iránytűje megőrült, a legénység pedig különös fényeket látott az égbolton.

A terület rossz híre a következő években tovább fokozódott számos szokatlan esemény következtében, ezek közül a legjelentősebb a Mary Celeste legénységének eltűnése volt 1872-ben.

Eltűnések a 20. században

A háromszöghöz köthető legfurcsább esetek egy része nem is olyan rég történt. A leghíresebb eset a 19-es járaté, melyet a Harmadik típusú találkozások című film is feldolgozott. 1945. december 5-én a tengerészet 5-ös Avenger típusú torpedóbombázó repülőgépe egy rutin hadgyakorlat során eltűnt. 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén egy Martin Marinert küldtek a felkutatásukra - ők is nyomtalanul eltűntek.

Mindemellett összesen több mint 50 hajó tűnt el, közöttük az Egyesült Államok egyik igen erős hadihajója, a Cyclops és az SS Marine Sulphur Queen tankhajó, mely 39 fős legénységével veszett a nyugodt tengerbe.

Sosem találták meg a roncsokat

Az alapos kutatás ellenére a 19-es járat roncsát azóta sem találják, ez is arra utal, hogy több történhetett öt repülőgép rejtélyes lezuhanásánál, melyek a tengerbe csapódtak. A bizonyítékok, roncsok hiánya állítólag teljesen normális a Bermuda-háromszögben, ahol hatalmas hajók tűnnek el nyom nélkül úgy, hogy még SOS-jelzést sem küldenek.

Természetesen az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók hisznek abban, hogy a hatóságok is tudják, szokatlan dolgok történnek errefelé, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezt eltitkolják.

Idegen civilizáció áll a háttérben?

Az idegenek vezetik a gyanúsítottak listáját a háromszögben történt eltűnésekkel, illetve azok eltitkolásával kapcsolatban. A merészebb feltételezések szerint egy földönkívüli faj víz alatti bázisa terül el a vidéken. Sok jelentés szól a Puerto Rico közelében az óceánból kiemelkedő vagy a vízben eltűnő UFO-król.

Titkos kísérleteket folytatnak?

Nem csak a földönkívülieknek lehetnek azonban víz alatti támaszpontjaik a Bermuda-háromszögben. Néhány elméleti szakértő kitart amellett az ötlet mellett, hogy az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság hatalmas víz alatti létesítményében szupertitkos technológiákat alkalmaznak, melyek befolyásolják a repülőgépek és hajók navigációjában használt jeleket.

Ezen elméletek szerint, ha egy repülőgép vagy egy hajó a bázis létére utaló bizonyítékot talál, akkor az Egyesült Államok hadserege tünteti el a problémával együtt.

Megdöbbentő elmélet: Atlantisz romjai a felelősek

Egyes feltevések szerint a Bermuda-háromszög Atlantisz ősi civilizációjának elsüllyedt maradványai fölött terül el. Az összeesküvés-elméletek hívei úgy tartják, az ok, amiért olyan sok hajó és repülőgép tűnt el Atlantisz romjai között, az, hogy a város egykori energiaellátását biztosító hatalmas kristályok feltehetően máig erős sugárzást bocsátanak ki.

Ez az energia ejti rabul a felette áthaladó szerencsétlen járműveket. Néhány ember elképzelése szerint maguk az atlantisziak bújnak meg a hullámok alatt, és ők felelősek az eltűnésekért, melyek csak az elmúlt évszázadban 50-nél több hajót és 20-nál több repülőgépet érintettek.

Cikkünk David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyve alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg. Kép: en.wikipedia.org, Alphaios.

OLVASD EL EZT IS!

gabonakor
  • földönkívüliek
  • érdekességek a világból

A sátán üzenetének tartják a misztikus jeleket

mib
  • földönkívüliek
  • összeesküvés-elmélet

Kik a titokzatos feketeruhások?

Ezt is szeretjük